Ugnsomelett med kabanoss och potatis

En doft av vitlök, lök, paprika och annat gott spred sig i köket när jag gjorde detta till vår brunch idag. Ni kan bara ana hur ljuvligt gott det luktade. Det blev sent imorse innan vi fick i oss något så jag passade på att göra denna ugnsomelett med kabanosskorv, paprika, potatis, vitlök och rödlök, så gott som allt tillagat i ugnen och det gick snabbt.

Du behöver detta till 2 portioner:

2 kabanosskorvar, 4 mindre kokta potatisar, 1/2 röd lök, 1 vitlöksklyfta, 1/2 spetspaprika, salt, peppar, 5 normalstora ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på högsta grillvärme. Skär kabanossen, den kokta potatisen, löken, vitlöken och paprikan under tiden. Smörj en teflonbelagd form med pyttelite matolja, tänk på att korven också släpper lite fett. Lägg korven och potatisen i formen och stek den i någon  minut i ugnen. Blanda och stek ytterligare i någon minut.

Tag ur korven och potatisen ur formen. Vispa upp äggen och häll det i formen. Lägg tillbaka korven och potatisen i formen. Lägg även i paprikan, vitlöken och rödlöken. Sprid ut allt fint och jämnt. Salta och krydda lite. Stek allt i ugnen tills omeletten har stelnat, fått fin och vacker färg.

Servera omeletten på en gång tillsammans med en frasig sallad och en god brödbit. Kabanossen kan självklart bytas ut mot andra kryddstarka korvar så som t.ex. chorizo.

Viktväktarna

Smartpoints: en portion är 14 sp med Icas kabanoss, finner inte Viktväktarnas längre i registret. Om man väljer en 9 % korv så blir en portion 11 sp.

Propoints: Efter förfrågan så har jag räknat ut att denna rätt är 10 pp/portion med Viktväktarnas kabanosskorv och 12 pp/portion med typ Icas.

bloglovin

7 thoughts on “Ugnsomelett med kabanoss och potatis

  1. Omelett är så smart för man tar bara sådant som ändå finns hemma och kombinerar med ägg. Jag gillar också att ha kryddig korv i min omelett!
    Hälsar fröken Dill

  2. Hej!

    Ska man ha grillvärme på under hela tilllagningen?
    Det ser väldigt smarrigt ut! =)

  3. Svar till Susanne: Japp det ska man. Det går fortare än vad man tror att tillaga detta. Hoppas du gillar det.

  4. Hej! Vad är pp/portion för denna rätt? Detta blir kommande onsdagens middag här hemma 🙂 Dina recept är klockrena!!

  5. Hej Linda

    Så kul att du gillar recepten, blir superglad! Denna rätt är 10 pp/portion om du använder Viktväktarnas kabanosskorv, och 12 pp/portion om du använder typ Icas kabanosskorv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *