Fyllda pastakuddar i tomatsås

 

För ett tag sedan fick jag hem en påse av Linas barnkasse. Jag har varit lite skeptiskt mot dessa matkassar med tanke på att jag är rätt så kinkig med alla råvaror, speciellt frukt och grönt. Med dessa produkter var av väldigt fin kvalité så där kan jag faktiskt inte säga något förutom båda tummarna upp. Man får ju som det kanske är bekant ett häfte med recept för alla veckans middagar och det var här jag började undra och ställa mig frågande. Det första jag reagerade på var en bit lax. Tänk nu på att detta är en barnkasse, en kasse som ska vara anpassad till vad just barn tycker om och av min erfarenhet så är barn inte så förtjusta i lax. Självklart ska de äta fisk, men laxen är väldigt smakrik och det brukar barn rynka näsan åt. Jag hade nog valt en mycket snällare fisk som typ torsk eller liknande. Det andra som jag ställde mig lite fundersam över var denna rätt: Fyllda pastakuddar med knaprig bacon och tomatsås. Låter hur gott och bra som helst, men läser man vidare så är pastakuddarna fyllda med spenat och så ska man servera detta med broccoli. Mina barn har då aldrig ens velat provsmaka varken broccoli eller spenat. Själv tyckte jag denna rätt var väldigt mild och god i smaken, men mina barn som idag är ungdomar ville inte ens provsmaka kuddarna då de såg vad det var fyllda med. Annars var denna rätt väldigt snabblagad och perfekt när man har ont om tid en vardag och behöver få maten snabbt på bordet.

Till fyra portioner behöver du:

140 g bacon, 2 broccolistånd, 2 paket färsk pastakuddar/ravioli (ricotta och spenat), 500 g färdig pastasås tomat/basilika

Gör så här:

Koka upp en stor kastrull med vatten till tortellinin. Tärna baconet (uteslut om du vill ha det vegetariskt) och stek i en panna utan fett. Låt rinna av på hushållspapper. Dela broccolistånd i små buketter. För att spara på disk ska du låta broccolin koka tillsammans med tortellinin i 2-3 minuter.

Koka pastakuddarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och häll i pastasåsen. Lägg det på den varma plattan och låt det snabbt värmas upp. Servera pastakuddarna med tomatsåsen, broccolin och toppa med knaprig bacon. Om du är vegetarian så är det bara att skippa baconet och det är grönt!

Recept: Linas barnkasse

ViktVäktarna

  • WW Points: 18 points med bacon, 14 points med kycklingbacon och 13 points utan om du vill ha rätten helt köttfri.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.