Ugnsomelett med kabanoss och potatis

 

En doft av vitlök, lök, paprika och annat gott spred sig i köket när jag gjorde detta till vår brunch idag. Ni kan bara ana hur ljuvligt gott det doftade. Jag passade på att göra denna ugnsomelett med kabanoss korv, paprika, potatis, vitlök och rödlök, så gott som allt tillagat i ugnen (potatisen behöver kanske kokas) och det gick snabbt.

Du behöver detta till 2 portioner:

2 kabanosskorvar, 4 mindre kokta potatisar, 1/2 röd lök, 1 vitlöksklyfta, 1/2 spetspaprika, salt, peppar, 5 normalstora ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på högsta grillvärme. Skär kabanossen, den kokta potatisen, löken, vitlöken och paprikan under tiden. Smörj en teflonbelagd form med pytte lite matolja, tänk på att korven också släpper lite fett. Lägg korven och potatisen i formen och stek den i någon  minut i ugnen. Blanda och stek ytterligare i någon minut.

Tag ur korven och potatisen ur formen. Vispa upp äggen och häll det i formen. Lägg tillbaka korven och potatisen i formen. Lägg även i paprikan, vitlöken och rödlöken. Sprid ut allt fint och jämnt. Salta och krydda lite. Stek allt i ugnen tills omeletten har stelnat, fått fin och vacker färg.

Servera omeletten på en gång tillsammans med en frasig sallad och en god brödbit. Kabanossen kan självklart bytas ut mot andra kryddstarka korvar så som t.ex. chorizo.

ViktVäktarna

  • WW Points: 6 points per portion med 9% korv

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.