Kaka med kanelmaräng och mandelströssel

 

Här kommer ett recept på en god mördegskaka med kanelmaräng och mandelströssel. Låter det avancerat? Nej då, det är hur enkelt som helst. Läs igenom receptet och följ det steg för steg så kommer du att lyckas utan problem. Kakan blir lagom söt av marängen, samt får den där extra touchen av kanel.

Kaka med kanelmaräng och mandelströssel

Till cirka 25-30 kakor behöver du:

Botten: 125 g smör, 3/4 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 1 ägg, 2 krm bakpulver

Kanelmaräng: 1 äggvita, 1/2 dl strösocker, 1 tsk kanel, 2/3 dl hackad mandel

Gör så här:

Arbeta snabbt samman degen i en matberedare (viktigt att den bara precis blandas) eller för hand, forma en rulle. Låt degen vila inlindad kallt minst 30 minuter. Dela degen i 2 delar och forma till cirka 2 cm tjocka rullar och platta ut dem till 3-4 mm tjocka längder. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning. Sikta ner kanel och tillsätt 2/3 av mandeln (spar 1/3 av mandeln till garnering). Blanda försiktigt med stora tag. Bred ut fyllningen på mitten av längderna. Strö över resterande mandel och grädda i 175 grader, i cirka 20 minuter. Skär längderna i bitar när de ännu är lite varma och låt dem svalna på plåten.

Kaka med kanelmaräng och mandelströssel

ViktVäktarna

  • WW Points: Totalt har receptet 112 points). Vid 25 kakor så blir det 4 points.

 

2 kommentarer

  • Louise Solar

    Hej Nadja.
    Här är kul att vara tillbaka. Har börjat blogga igen, vilket känns väldigt kul. Här verkar allt rulla på! så mycket nya goda recept. Lägger till dig i min länklista. Tittar in snart igen.
    / Louise, Loulas Kök

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.