Kikärtsgryta med röd curry

 

Alltså, detta var sååå gott! Om du gillar lite starkare mat med ingredienser så som röd curry, ingefära och chili så är detta absolut något för dig. För dig som vill ha mildare smaker så är det bara att utesluta chili och minska lite på ingefäran – anpassa receptet efter vad du tycker om. Men jag rekommenderar dig verkligen att prova denna maträtt. Den är lika god, om inte godare, dagen efter då smakerna har fått sätta sig och passar jättebra att ha till matlåda.

Till 4 portioner behöver man:

  • 1 burk kokosmjölk (light)
  • 2 bitar grillad paprika (köps i burk i lag)
  • 1 tsk olja till stekning
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta (pressas)
  • hackad fryst chili efter eget tycke
  • ca 1-2 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 tetror kikärter (ca 390 gr per förpackning)

Gör så här:

  1. Om du vill ha ris till – koka den enligt förpackningens anvisningar.
  2. Mixa 1 dl kokosmjölk med den grillade paprikan till en slät sås.
  3. Hetta upp oljan i en större panna.
  4. Fräs röd curry, ingefära och pressad vitlök.
  5. Slå på paprikasåsen och resterande kokosmjölk.
  6. Tillsätt cirka 2 dl vatten och smula i buljongtärningen.
  7. Låt puttra i cirka 5-10 minuter.
  8. Lägg i de kokta kikärterna och låt allt bli varmt.
  9. Servera med nykokt ris.

ViktVäktarna

  • WW Points: 6 points enligt receptet ovan, lägg eventuellt till points för ris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.