Mjuka Vallmobröd

 

Självklart ska min goda vän Anna få gästblogga här hos mig. Anna är precis som jag. Hon gillar att provsmaka nyheter, samla på recept, laga mat och baka, speciellt då bröd. Här vill hon dela med sig av sitt nya favoritbröd: Mjuka vallmobröd. Receptet är från bakboken ”Bröd från Brunkebergs bageri” som jag skrev om tidigare i veckan. Anna berättar att detta goda bröd är enkelt att göra och mycket bra till barnens utflykter.

Till 12 stycken portionsbröd behöver du:

500 g mjölk (3 %), 60 g jäst, 900 g vetemjöl, 50 g rumstemperat smör, 25 g socker, 25 g havsalt, vallmofrön (1 msk) till garnering

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Degen skall vara ganska styv. Låt den vila i bunken i 30 minuter.

Dela degen i tolv delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd. Spraya dem lätt med vatten och rulla eller doppa dem i vallmofrön. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 1-1 1/2 timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda bröden i cirka 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Färdigt!

Fotograf: Frida Rosin

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 138 points och vid 12 portionsbröd så blir det 12 points styck.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.