mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  Små kakor

Möra Schackrutor

 

När jag bakar mördegskakor, det spelar ingen roll vilken kaka, ja då har jag väldigt svårt att låta bli dem. Jag faller pladask för den spröda och möra och kakorna slinker ner en efter en. Men nu har jag kommit på ett sätt att lura mig själv. Det är att förvara kakorna i frysen och inte i kakburken. Då ser man dem inte och blir inte lika frestad. Och skulle du få oväntade gäster så tinar kakorna upp fortare än du kokar kaffet.

SchackrutorSchackrutor, 40-50 stycken

Deg: 4 1/2 dl vetemjöl, 1 dl socker, 200 g smör eller margarin

Smaksättning: 2 tsk vaniljsocker , 2 msk kakao

Gör så här:

Hacka samman mjöl, socker och matfett. Dela degen mitt itu. Blanda den ena delen med vaniljsocker, den andra med kakao. Rulla ut degen i 4 jämna länger. Lägg en ljus längd bredvid en mörk i 2 lager. Tryck till helt lätt. Lägg skivorna kallt en stund. Skär 3-4 mm tjocka skivor. Sätt samtidigt ugnen på 200 grader.

Schackrutor

Lägg kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 10-12 minuter. Förvara i tättslutande burk (om de inte hinner ätas upp förstås!)

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ: hela satsen har 126 smartpoints. Om du får mellan 40-50 småkakor så blir en kaka 3 smartpoints
  • mittWW Smartpoints GRÖN: hela satsen har 126 smartpoints, om du får mellan 40-50 stycken småkakor så blir en kaka 3 smartpoints
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.