Nadjaskitchen.se

– goda och enkla recept för alla smaker –

Alternativt sidopanel
Slumpmässig artikel
Sök
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Sidor

  • E-kokböcker
  • Kontakt
  • Om mig
  • 11 och mer points,  Efterrätter,  Tårtor,  WW Points

    Jordgubbscheesecake

    / 2019/06/20

    Här kommer ett gammalt recept i repris då den passar så bra till midsommar. Den går att göra i dagen innan, plocka bara fram den en stund innan den ska serveras.

    Innan sommaren helt försvinner så vill jag tipsa er om denna riktigt goda frusna cheesecake. Dottern önskade den till sin födelsedag efter att ha ätit den hos en vän. Och mycket riktigt, smarrig som tusan är den och det är lätt att ta mer än en bit. Jag gjorde den kvällen innan hennes födelsedag och tog fram den ur frysen en stund innan servering för att det ska vara lättare att skära upp samt för att dekorera den med lite extra jordgubbar.

    Jordgubbscheesecake-jordgubbar-viktväktarna-smartpoints-nobakecake-

    Till en tårta behöver man:

    Botten:

    12 digistivekex

    60 gram smör

    Fyllning:

    5 passionsfrukter

    200 gram rumstempererad philadelphiaost naturell (Light)

    2 dl strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    3 äggulor

    3 dl vispgrädde (milda visp 20%)

    2 dl mosade jordgubbar

    Gör så här:

    1. Börja med att smälta smöret till botten.
    2. Krossa/Mixa kexen och blanda ihop det med det smälta smöret. Platta ut det i en rund bakform med avtagbart botten. Ställ in det i frysen medan du gör fyllningen.
    3. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem eventuellt lätt och sila det sedan genom en sil för att få bort kärnorna. Spar den goda saften.
    4. Vispa ihop Philadelphia ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.
    5. Rör sedan ner äggulorna, en i taget.
    6. Vispa grädden i en separat bunke ganska hårt och vände ner den sedan tillsammans med saften från passionsfrukterna och jordgubbsmoset i ostsmeten.
    7. Rör om tills det går ihop.
    8. Häll smeten över botten som legat i frysen. Täck över det och frys in tårtan i minst 4 timmar innan servering.
    9. Ta fram tårtan cirka 15-20 minuter innan servering o garnera med lite extra jordgubbar. Servera gärna med extra jordgubbar och kanske även med lite kokoschips.

    Jordgubbscheesecake-jordgubbar-viktväktarna-smartpoints-nobakecake-

    ViktVäktarna

    • WW Points: hela cheesecaken har 168 points. Dela det med antalet bitar du skär upp den i = 14 points vid 12 bitar till exempel.

    Jordgubbscheesecake-jordgubbar-viktväktarna-smartpoints-nobakecake-

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 25/2019

    / 2019/06/16

    Här kommer vår middagsmeny för midsommarveckan! Kan du förstå att det redan är mitten av juni? Det har galet fort! Som du ser så är menyn precis som vanligt och inte anpassad till midsommar. Detta för att jag kommer att lägga ut en separat trerätters meny för till midsommarfirandet under nästa vecka. Hoppas den faller dig i smaken. /Nadja

    Måndag: Mager Quiche Lorraine (välj pajskal själv här)

    Tisdag: Krämig Citron- och vitlökspasta (vegetariskt)

    Onsdag: Ugnsbakad fisk med baconströssel

    Torsdag: Kycklingköttbullar med tomatsås 

    Fredag: Capricciosa på Liba bröd

    Lördag: Barbequekotletter med grönsaksris (grillat)

    Söndag: Grönsaksplåt med marinerad kyckling och sval citronsås

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 24/2019

    / 2019/06/09

    Så där, vår middagsmeny för nästa vecka är klar. Jag hoppas du finner något som du vill provlaga själv. Jag kan tipsa dig om måndagens Smoky BBQ Chicken Tortilla, tisdagens Vietnamesiska nudelsallad, Onsdagens Ugnspannkaka, torsdagens…ja du förstår. Allt är gott på sitt sätt. Önskar dig en superfin vecka!

    Måndag: Smoky BBQ Chicken Tortilla

    Tisdag: Vietnamesisk  nudelsallad

    Onsdag: Ugnspannkaka

    Torsdag: Ungersk kycklingpasta

    Fredag: Nachotallrik

    Lördag: Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    Söndag: Marockansk couscous med kebabbiff

     

     

     
    läs mer
  • 0-5 Points,  Efterrätter,  Glass,  WW Points

    Frusen yoghurtdessert

    / 2019/06/07

    Denna dessert är så perfekt för kommande soliga och varma dagar. Det är en frusen yoghurtdessert som kan varieras med vilka frusna frukter man själv vill. Här har jag provat med mango och banan. Bananen är till för att göra desserten lite tjockare och krämigare, men kan skippas helt om man så vill. Då kommer mango och vaniljsmaken fram ännu mera. Jag har valt att göra detta på vaniljyoghurt med 2 % fetthalt. Man kan välja med magrare fetthalt men då blir desserten inte lika krämig och tjock. Välj gärna en vaniljyoghurt som har en god vaniljsmak, den bidrar så mycket mera. Strö på lite färska bär, frukt, hackade nötter, riven choklad eller kokos vid servering. Det går att variera i det oändliga. Jag har inte testat att göra detta med nollprocentiga yoghurt men har hört att det ska gå lika bra.

    Frusen yoghurtdessert-vvsmartmat-smartpoints-mango-glass-vanilj-banan

    Till 2 portioner behöver man:

    • 2 dl vaniljyoghurt 2,5 %
    • 225 gram frusen mango
    • 1 banan

    Gör så här:

    1. Skiva bananen och lägg den i frysen så att den blir fryst.
    2. Ta sedan fram den och mango och låt den tina lite innan du mixar frukten. Du tinar frukten lite så att den inte tar sönder din mixer/stav.
    3. Blanda sedan den mosade frukten med vaniljyoghurten. Du kan nu välja att servera den direkt eller lägga den tillbaka i frusen för att bli mer ”glassliknande”.
    4. Strö gärna över lite färsk frukt eller bär när du serverar desserten.

    ViktVäktarna

    • WW Points: 5 points per portion
     
    läs mer
  • Nadja tipsar

    Bloggens 9 godaste sallader!

    / 2019/06/04

    Det nalkas mot salladstider och här har jag sammanställt bloggens 9 godaste sallader! Många av salladerna har kyckling som grund och det finns bara en orsak till det: jag älskar kyckling! Men se det som ett alternativ för du kan alltid byta ut det mot kalkon, en köttbit, kassler, korv, halloumi, quorn eller vad man nu själv föredrar. En del av salladerna är helt vegetariska och passar så bra till grillat eller att ha på buffébordet, studentskivan eller vid ett annat festligt tillfälle.

    Sallad med rosmarinkyckling och röd pestopasta (4 smartpoints)

    Kasslersallad med vitlökssparris (2 smartpoints)

    Kycklingminutfilé chili med paprikapestsallad (4 smartpoints)

    Sopska salat – Sallad med fetaost (2 smartpoints) (vegetarisk/gott till grillat)

    Kycklingkebabsallad (6 smartpoints)

    Rostad potatissallad med sparris och nötter (6 smartpoints) (vegetariskt/gott till grillat)

    Kycklingsallad med grön pesto pasta (4 smartpoints)

    Kalkon och ostsallad med Rhode Island dressing (4 + 1 smartpoints)

    Vårlig couscoussallad (6 smartpoints)

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 23/2019

    / 2019/06/02

    Juni månad och då börjar sommaren tycker jag. Det börjar med att alla barnen får sina sommarlov. Jag har även förmånen att jobba bredvid en gymnasieskola och varje år är det lika roligt att se när utspring sker för de som slutar gymnasiet. Nu hoppas vi att alla barnen får minst lika fint väder som förra året, de är de värda. Önskar er en skön vecka med denna middagsmeny. Ps! Testa gärna måndagens rätt, den en enkel, snabblagad men god. Perfekt även att ha till matlåda.

    Måndag: Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

    Tisdag: Fransk lökpaj (Vegetariskt)

    Onsdag: Tikka Masala kycklinggryta

    Torsdag: Fisk med vitt vin och gröna ärtor

    Fredag: Biffröra med smak av taco och med bakad potatis

    Lördag: Grillad oregano- och vitlöksmarinerad fläskkarré 

    Söndag: Kyckling med bacon och senapssky

     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 22/2019

    / 2019/05/26

    Då går vi in i sista veckan i maj och vi har lite extra ledighet att se fram emot eftersom det är Kristi himmelsfärds dagen på torsdag. Hemma hos oss så firar vi inte den dagen på något speciellt sätt utan bara njuter av den extra lediga dagen. I år har jag tur och har även fredagen som en klämdag, jäääätteeeskönt! Jag hoppas nu bara på bra väder så att man kan få vara ute i det fria också. Önskar er en superfin vecka / Nadja

    PS! Följ Nadjaskitchen även på Instragram där får du tips, inspiration och följa Nadjaskitchen bakom kulisserna, eller Facebook

    Måndag: Oregano- och paprikabiffar med ugnstekt potatis (eller färsk) och vitlöksyoghurt (går även bra att grilla)

    Tisdag: Radiatori med kyckling 

    Onsdag: Fylld paprika med ost och svamp (vegetariskt)

    Torsdag: Fisk med ugnsbakade tomater och basilika

    Fredag: Grillad BBQ-filé med Sopska salata  (KANONGOTT!)

    Lördag: Jamie Olivers vitlökspanerade kyckling

    Söndag: Grön potatissallad med rostbiff

     
    läs mer
  • 0-5 Points,  Små kakor,  WW Points

    Sockrade kolakakor

    / 2019/05/21

    Dessa enkla kakor gör du på ett nafs. Det ljusa muscovado råsockret ger kakan mild smak av kola och för att göra kakan lite roligare så sockrade jag den runt om innan gräddningen. Tanken var att jag skulle färglägga sockret med lite färg men insåg snabbt att jag hade slängt allt sånt vid senaste rensningen av kryddor och glömt köpa nya.

    Deg till cirka 40 stycken:

    5 dl vetemjöl, 1/2 dl ljus muscovado råsocker, 200 g smör/margarin, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk strösocker till garnering, ev några droppar karamellfärg

    Gör så här:

    Mät upp mjöl, muscovadoråsocker, vaniljsocker och smör i en matberedare. Arbeta kort stund i maskinen tills det blir en deg. Blanda eventuellt strösocker med någon karamellfärg. Dela degen i två bitar och forma varje bit till en tjock rulle, ca 4 cm i diameter. Rulla dem i sockret. Svep folie om varje rulle och låt dem stå kallt i cirka 15-30 minuter. Skär rullarna med vass kniv i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på plåt. Förvara dem sedan i en tättslutande burk. De går även bra att frysa in och plocka fram när lusten faller på.

    ViktVäktarna

    • WW Points: hela satsen med smör har 140 points och med margarin 80% är det 122 points. Det blir 3 points (margarin) eller 4 points (smör) per kaka vid 40 småkakor.
     
    läs mer
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 21/2019

    / 2019/05/19

    Då var det söndag och det är återigen dags för en ny middagsmeny. Redan imorgon så blir middagen kanongod, nämligen Crépes fyllda med champinjoner, bacon och ost. Ett tips är att förgrädda pannkakorna redan idag och så blir det snabbare att göra middagen imorgon. Annars är det bara att byta ut måndagens förslag mot en annan dag om det passar bättre. Önskar er en vecka med sol och värme. / Nadja

    Måndag: Crepes med champinjoner, bacon och ost

    Tisdag: Ugnsomelett med kabanoss och potatis

    Onsdag: Vegetarisk Broccolipaj med paprika (välj själv pajskal)

    Torsdag: Kycklingröra med soltorkade tomater

    Fredag: Tacopizza

    Lördag: Fisk a la bourguignonne

    Söndag: Kycklinglasagne

     
    läs mer
  • Nadja tipsar

    Bloggens 10 populäraste recept med kyckling

    / 2019/05/17

    Det är så tacksamt med kyckling tycker jag. Man kan göra så mycket med den och samtidigt så är den väldigt mager. Därför så tänkte jag visa dig bloggens 10 populäraste recept med just kyckling. Våga prova något nytt, vem vet…det kanske blir en ny favorit hemma hos dig. / Hälsningar Nadja

    1 – Gratinerad kyckling med chili och oregano (från 6 smartpoint)

    2 – Phad Thai med kyckling (från 8 smartpoints)

    3 – Kyckling i balsamico- och oreganosås (från 2 smartpoints)

    4 – Krispiga kycklingbitar med currydip (från 3 smartpoints)

    5 – Bacontoppad kycklinggratäng (från 7 smartpoints)

    6 – Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprika (från 2 smartpoints)

    7 – Krämig Chicken Korma (från 5 smartpoints)

    8 – Kyckling med Pak Choi (8 smartpoints)

    9 – Kycklingkebabsallad (från 6 smartpoints)

    10 – Bakad potatis med kycklingcurry (från 5 smartpoints)

     
    läs mer
 Äldre inlägg
Nyare inlägg 

Välkommen!

Välkommen till Nadjaskitchen! En mat- och bakblogg för alla som är sugna på något gott.
Denna sida passar dig som söker efter lite inspiration, vill äta/baka något gott eller kanske vill äta lite mera hälsosamt. Jag är en ViktVäktare som äter allt men inte alltid. Recepten är därför uträknade efter Viktväktarnas senaste program. Bloggen driver jag helt på min fritid och uppdateras när jag hinner.

För kontakt: För att få snabbast svar så hittar du mig på Instagram (där hänger jag varje dag.) Annars kan du även maila till: nadjaskitchen@hotmail.com
och så svarar jag så fort jag hinner.

NYA VIKTVÄKTARPROGRAMMET

Under kategorin ”WW Points 2025” finner ni de recept som är uträknade efter det nya uppdaterade ViktVäktarprogrammet som kom i slutet av december 2024. Jag gör mitt bästa för att räkna om alla recept så fort som möjligt men eftersom jag jobbar heltid så kommer det ta lite tid. Jag hoppas att tålamod finns.  //Nadja❤

Sök efter ett recept här

Kategorier

  • Allmänt (6)
  • Goda rätter (504)
    • Asiatiskt (26)
    • Balkan (10)
    • Crock-Pot (14)
    • Fisk och skaldjur (45)
    • Frukost/Brunch (36)
    • Grillat (22)
      • Marinader (9)
    • Indiskt (10)
    • Korv (26)
    • Kött (84)
    • Köttfärs (50)
    • Kyckling/Fågel (86)
    • Matiga pajer (28)
    • Mexikanskt (25)
    • Pasta (56)
    • Pizza och Piroger (26)
    • Sallader (30)
    • Såser/Dressingar (24)
    • Smörgåsar (5)
    • Soppor (16)
    • Veganskt (28)
    • Vegetariskt (109)
  • Högtider (114)
    • Buffé (16)
    • Förrätt (13)
    • Halloween (1)
    • Jul (58)
    • Nyår (10)
    • Påsk (22)
    • Valentine (6)
  • Matbröd (74)
  • Övrigt (804)
    • Drycker (13)
    • Goda tillbehör (14)
    • Kryddor och Örter (4)
    • Middagsmenyer (725)
    • Nadja tipsar (45)
  • Söta saker (267)
    • Bullar/Vetebröd (30)
    • Efterrätter (36)
    • Glass (9)
    • Godis (24)
    • Kondisbitar (16)
    • Mjuka kakor (53)
    • Muffins (22)
    • Små kakor (46)
    • Söta pajer (15)
    • Tårtor (27)
  • ViktVäktarna (761)
    • KCAL (10)
    • WW Points (761)
      • 0-5 Points (323)
      • 11 och mer points (166)
      • 6-10 Points (352)
    • WW Points 2025 (280)

Arkiv

Senaste kommentarer

  • Nadja om Potatismoussaka
  • Malin om Potatismoussaka
  • Nadja om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Dragana om Muckalica – köttgryta från Serbien
  • Nadja om Äppel- och citronmmuffins

Gillar ni spel? Följ då CecliusPlays på Youtube!

Prenumerera så att du inte missar något inlägg. Spelar och testar nya populära spel med inlägg varje dag. Klicka på bilden nu!

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org

Annons 1

Annons 2

Annons 3

Annons 4

Bard Tema av WP Royal.
  • Middagsmenyer
  • Nadja tipsar
  • Om mig
  • E-kokböcker
Tillbaka till toppen