Fisk och skaldjur,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  mittWW Smartpoints LILA

Snabblagad citron- och basilikafisk

 

Att ha lite färdiga såser hemma är alltid bra, speciellt när man har det bråttom och middagen ska snabbt på bordet. I detta fall pratar jag om Keldas milda citronsås som finns i tetrapak. Denna rätt tillagas i ugnen medan potatisen kokas och allt blir klart så gott som samtidigt. Styrkan i basilikasmaken styr du själv över. Men för att det ska smaka något så måste du ha i ganska mycket färsk basilika. Jag har skrivit att receptet är mellan 2-4 portioner. Jag blir själv inte mätt på bara en ryggfilé utan tar gärna två. Receptet går att dubbla ifall du vill göra den till flera. Den är även perfekt även till matlåda dagen efter.

Till 2-4 portioner behöver du:

4 ryggfiléer av torsk

salt

citronpeppar

2-3 vitlöksklyftor (kan uteslutas)

½-1 dl hackad färsk basilika

3 dl Kelda mild citronsås

1 dl riven ost 12%

Gör så här:

  1. Om du vill ha potatis till så är det bra om du börjar med den. Skala och skär den eventuellt i halvor och koka den mjuk.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Salta fisken och peppra fisken.
  4. Lägg den i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken.
  5. Strö över vitlök och hackad färsk basilika över fisken.
  6. Häll såsen på fisken och strö över osten.
  7. Stek i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
  8. Servera med kokt potatis och gröna ärtor (lägg i tillsammans med potatisen de sista 2-3 minuterna).

ViktVäktarna

  • mittWW Smartpoints GRÖN: 10 smartpoints vid 2 portioner och 5 smartpoints vid 4 portioner. Lägg till points för potatis och gröna ärter.
  • mittWW Smartpoints BLÅ: 8 smartpoints vid 2 portioner och 4 smartpoints vid 4 portioner. Lägg till points för potatis.
  • mittWW Smartpoints LILA: 8 smartpoints vid 2 portioner och 4 smartpoints vid 4 portioner.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.