Snabblagad citron- och basilikafisk

 

Att ha lite färdiga såser hemma är alltid bra, speciellt när man har det bråttom och middagen ska snabbt på bordet. I detta fall pratar jag om Keldas milda citronsås som finns i tetrapak. Denna rätt tillagas i ugnen medan potatisen kokas och allt blir klart så gott som samtidigt. Styrkan i basilikasmaken styr du själv över. Men för att det ska smaka något så måste du ha i ganska mycket färsk basilika. Jag har skrivit mellan 4-8 ryggfiléer för jag själv vill gärna ha 2 för att bli mätt. Den är även perfekt även till matlåda dagen efter.

Till 4 portioner behöver du:

4-8 ryggfiléer av torsk

salt

citronpeppar

2-3 vitlöksklyftor (kan uteslutas)

½-1 dl hackad färsk basilika

3 dl Kelda mild citronsås

1 dl riven ost 12%

Gör så här:

  1. Om du vill ha potatis till så är det bra om du börjar med den. Skala och skär den eventuellt i halvor och koka den mjuk.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Salta fisken och peppra fisken.
  4. Lägg den i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken.
  5. Strö över vitlök och hackad färsk basilika över fisken.
  6. Häll såsen på fisken och strö över osten.
  7. Stek i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter.
  8. Servera med kokt potatis och gröna ärtor (lägg i tillsammans med potatisen de sista 2-3 minuterna).

ViktVäktarna

  • WW Points: 6 points vid 4 portioner. Lägg till points för potatis om det serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.