Svampfyllda cannelloni
Den här rätten är riktigt god och smakfull. Nackdelen med receptet var att: trots färska plattor så förblev kanterna lite hårda och som ni ser på bilderna, så gick det inte riktigt smidigt att rulla dem fint. Var därför noga med att täcka lasagneplattorna helt med tomatsåsen för att slippa hårda kanter. Ett annat alternativ är även att använda färdiga cannelloni rör för att få det snyggare, men jag tror då att man måste utöka gräddningstiden och lägga till mer vätska. Fyllningen här är helt vegetariskt eftersom dottern är vegetarian, men det kan man lätt ändra på om man så vill. Glöm inte att servera en god och krispig sallad till.
Svampfyllda cannelloni
Portioner: 4
Ingredienser:
250 gram färska pastaplattor
4 dl finkrossade tomater med chilismak
ca 50 gram riven ost
300 gram champinjoner, skivad
1 liten gul lök, hackad
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk rapsolja
1 klyfta vitlök, pressad
salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche lätt (15%)
150 gram riven ost (12%)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek svamp, lök och rosmarin i lite olja under omrörning utan att de tar färg, cirka 5 minuter eller så.
- Pressa i vitlöken mot slutet och låt det fräsa med en kort stund.
- Smaka av med lite salt och peppar.
- Blanda svampen med crème fraiche och 100 gram den rivna osten (spara lite till topping).
- Fördela blandningen över pastaplattorna och försök rulla ihop till fina jämna rullar.
- Lägg rullarna i en smord ugnssäker form med skarven nedåt.
- Häll på tomatsåsen och strö över resten av den riven osten.
- Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
- Servera med en härlig krispig sallad eller andra grönsaker.
ViktVäktarna
- WW Points (kostprogrammet från 2025): 13 points per portion
- WW Points: 13 points per portion blir det om du använder 12% riven ost samt crème fraiche lätt 15%