Fisk och skaldjur,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN,  mittWW Smartpoints LILA

Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm

 

Jag kikar igång året med ett fiskrecept som är helt pointsfri för er som följer BLÅ plan och låg på points för er som följer GRÖN plan. Använd dig av Larsas 0 % yoghurt så blir även ärtkrämen pointsfri (blå plan). Gör gärna ärtkrämen i förväg och låt den stå kallt så att smakerna hinner komma fram ordentligt. Servera kokt potatis eller mos till, det blir jättegott, och så grönsaker förstås.

Till 4 portioner behöver man:

4 bitar torskrygg, 100 gram gröna ärter, ½ dl Larsas 0 % yoghurt, ½ (liten) bit vitlök, 1 tsk saft av lime, salt, svartpeppar, citronpeppar, vitlökspulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Tina torskryggen och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt, citronpeppar samt vitlökspulver. Ställ åt sidan. Lägg de frysta ärtorna i kokande vatten, låt de sjuda i 2 minuter och låt de sedan rinna av och svalna. Sätt in torsken i ugnen och låt den ugnsbakas i cirka 15-20 minuter, beroende av ugn.

När ärtorna svalnat så lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med yoghurten, 1/2 vitlöksklyfta och limesaft, Kör till en slät smet i en mixer/matberedare och smaka av med salt och svartpeppar. Servera torsken med ärtkrämen och gärna kokt potatis till.

ViktVäktarna:

  • mittWW Smartpoints BLÅ: fisken och ärtkrämen är helt pointsfri enligt receptet ovan. Lägg till points för eventuell potatis, 4 smartpoints för 2 potatisar.
  • mittWW Smartpoints GRÖN:  2 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för potatis (4 sp för 2 potatisar)
  • mittWW Smartpoints LILA: 0 smartpoints då alla livsmedel har nollpointsvärde
Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Boel
    Jag drömmer om att ge ut en bok med mina favoritrecept men tiden finns inte riktigt till att göra den ännu. Jag vet dessutom inte om intresset riktigt finns.
    Ha det gott /Nadja

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.