Drycker,  mittWW Smartpoints BLÅ,  WW SmartPoints

Uppfriskande jordgubbsdrink

 

Imorse så gjorde jag en härlig uppfriskande jordgubbsdrink till frukost. Med några skivor rostad bröd med skinka och kokt ägg till så blev det en mättande frukost. Yoghurtdrinkar med frysta bär eller frukter fixar man på en kick, prova så får du se. Har du inte jordgubbar i frysen så går det bra med vilka bär du än har. Detta är även en perfekt svalkande drink inför kommande sommardagar.

Det behövs inte många ingredienser till denna. Till cirka 2-4 drinkar (beroende på glas) behöver du:

6 dl yoghurt med smak av vanilj (0,5 %), 1 banan, 300 g frysta jordgubbar, 1 tsk vaniljsocker

Lägg allt i en blender/mixer/matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av och lägg till ev lite mera vaniljsocker. Klart!

Viktväktarna

 • WW Flex: totalt inkl frukt så har detta recept 26 smartpoints. Vid 4 portioner så blir det 7 smartpoints/portion. Färs frukt har vanligtvis nollpointsvärde, men vid större mängd så ska man räkna dem också.
 • Smartpoints: totalt har detta recept 16 smartpoints (frukt ej inräknad), dela upp det i antalet portioner du serverar. Vid 4 portioner så blir det 4 smartpoints.
Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

 • nancy

  hej Nadja
  jag har smygläst din blogg ett tag och jag älskar den. Jag blir så sugen på allt gott som du gör. Just nu så viktväktar jag så de allra kaloririkaste godbitarna får vänta.
  ha det gott
  hils nancy

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.