Ägg, Frukost/Brunch, Smörgåsar, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Brunchsmörgås med stekt ägg och skinka

Ungdomarna här hemma brukar få sova ut på helgerna och då blir det bara tal om en brunch istället för frukost. Denna smörgås brukar de då ofta vilja ha, för den är verkligen god och håller dem mätta fram till middagen. Annars så passar denna smörgås även till lunch eller som en picknickmacka.

De brukar vilja ha skivat bröd tillsammans med stekt ägg, stekt skinka och sallad. På toppen av det hela en liten klick Amerikansk Dressing (Kavli). Mycket enkelt men tillsammans blir det så gott. Naturligtvis kan man lägga till andra grönsaker så som till exempel tomater och röd lök .

Vad du behöver till varje smörgås är:

 • 2 skivor skivat bröd, 1 medelstort ägg, 2 skivor skinka, mindre än 1 tsk amerikansk dressing, salladsblad, ev annan grönsak efter tycke, salt, peppar

Gör så här:

Klicka dressingen på varje skiva bröd och ta en smörgåskniv och bred ut den. Stek ägget, salta, peppra och lägg det på ena brödet. Stek därefter även skinkan så att smaken kommer fram och så blir den härligt knaprig. Därefter lägger du på salladsbladen och övriga grönsaker. Lägg på den andra brödskivan och smörgåsen är klar. Enkelt eller hur?

Om du ska ha smörgåsen till en picknick så låt gärna äggen och skinkan svalna lite innan du lägger på salladsbladen, de kan lätt förstöras av värmen annars. Hoppas det smakar.

Viktväktarna

 • WW Flex: 6 smartpoints per smörgås
 • Smartpoints: 8 smartpoints per smörgås
 • Propoints: 7 pp per smörgås
Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

 • Bakformarna

  2010/04/18

  Det låter jättegott och här sitter jag med kurrande mage 🙁

 • Mona

  2010/04/18

  Vilken inspirerande blogg du har! Ha en bra dag! 🙂

 • Lea

  2010/04/19

  Det ser jättegott ut! här är fler bra tips på vad du kan behöva till din picknick: http://lista.se/listor/picknicktillbehren-du-inte-klarar-dig-utan-1098/

 • Loulas Kök

  2010/04/19

  Det där låter mättande och gott. Kan tipsa om en snabb omelett i micro. Knäck ett ägg i en liten skål tillsammans med en skvätt grädde. Rör om lätt och kör i minut på högsta effekt i micron. Kör lite till om ägget är löst. Skiva på ost som smälter. Lyft över till smörgåsen och servera. Snabbt och lätt!

 • sara

  2010/04/21

  Hej!
  Jag driver ett UF-företag som säljer armband för välgörande ändamål t.ex. till barncancerfonden.

  Gå gärna in på hemsidan http://www.pguf.blogg.se och kolla om det finns något armband som passar just dig.

 • Jessica

  2010/04/21

  Låter som en riktigt mumsig sandwich. Skinka och ägg ihop är ju så gott.

 • Eleonore

  2010/04/24

  Stekt ägg äter man inte för ofta! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.