Kyckling/Fågel,  Soppor,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Het Kycklingsoppa med nudlar

 

Soppa är gott när det är kallt ute. Den värmer snabbt upp en och tillsammans med ett gott bröd blir det även riktigt mättande. Här kommer ytterligare en variant av kycklingsoppa med krispiga grönsaker och nudlar, för tidigare recept klicka här. Lägg i hackad röd chili efter eget tycke, den kan även uteslutas om man så vill. För att få små fina tärningar av kyckling så är det bäst att tärna den när den är lite halvfryst.

Till 4 portioner behöver du:

11 dl vatten, 1 kycklingbuljongtärning, 1 msk vetemjöl,  300 g kycklingfilé, 150 g okokta äggnudlar, 1 morot, 5 msk majskorn, 1 salladslök, 100 g suger snaps, hackad fryst röd chili efter eget tycke, ev salt och peppar

Gör så här:

Skär kycklingen i små tärningar. Fräs den snabbt i lite matolja. Strö över vetemjöl och blanda. Lägg i buljongtärningen och häll i vatten. Blanda och låt det koka i cirka fem minuter. Skär moroten i strimlor, salladslöken i bitar och häll det i soppan tillsammans med resten av grönsakerna (majs, sugarsnaps och chilin) och nudlarna. Låt koka i cirka tre minuter och smaka av. Klart! Servera soppan genast då nudlarna gärna suger upp vätskan.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: 4 smartpoints per portion
  • Uträkningar av äldre Viktväktarprogram:
  • Smartpoints: 6 sp per portion
  • Propoints: 7 pp per portion
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.