Ägg, Crêpes/Pannkakor, Vegetariskt, WW Flex

Kesoplättar

Dessa Kesoplättar kan serveras vid många olika tillfällen och man varierar dem med olika tillbehör. Man kan till exempel lägga samman plättarna med en klick gräddfil, strimlad skinka och hackad lök emellan, eller servera dem som en efterrätt med bär eller sylt. Jag har valt att äta dem precis som de är och det räckte för mig. Använd gärna en plättlägg om du har det, annars kan du göra som jag. Jag använde mig av en 1/2-deciliter mått och fyllde den typ 3/4 med smeten och stekte i vanlig teflonpanna. Jag fick exakt 12 stycken Kesoplättar på så sätt.

Kesoplättar

Till 4 portioner behöver man:

250 g Keso (1,5 %), 4 ägg, 2 msk smält smör, ca 1/2 tsk salt, 1/2 tsk bakpulver, 5 msk mjöl, ev smör/olja till stekning

Gör så här:

Vispa upp äggen. Rör ner det smälta smöret, saltet och Keson. Blanda väl.

Kesoplättar

Tillsätt mjölet, en matsked i taget, och rör till en slät och jämn smet. Värm en stekpanna på medelvärme och smält eventuellt lite smör inför stekningen.

Kesoplättar

Ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna, tills de får fin och vacker gyllene färg.

Kesoplättar

Servera plättarna med en blandad sallad och eventuell en klick keso. Smaklig måltid!

Viktväktarna

  • WW Flex: en plätt är 2 smartpoints eller 5 smartpoints/portion vid 4 portioner
  • Smartpoints: en plätt är 2 smartpoints eller 7 smartpoints/portion vid 4 portioner
  • Propoints: En plätt är då 2 propoints, eller 6 propoints/portion vid 4 portioner.
Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • Ann-Sofi Matsafari

    2014/01/08

    Perfekt mellanmål:)

  • Malin

    2015/01/11

    Återigen tack för inspirerande recept! Följer din blogg varje vecka. /Malin

  • Nadja

    2015/01/11

    Tack själv Malin för att du följer min lilla blogg. Kram Nadja

Kommentera