Kesoplättar

 

Dessa Kesoplättar kan serveras vid många olika tillfällen: till frukost, lättare lunch/middag eller på ett buffébord. Variera dem med olika tillbehör. Man kan till exempel lägga samman plättarna med en klick gräddfil, strimlad skinka och hackad lök emellan. Eller så kan man servera dem som en efterrätt med bär eller sylt. Jag har valt att äta dem precis som de är och det räckte för mig. Använd gärna en plättlagg om du har det eller så gör du som jag gjorde: ta ett 1/2-deciliter mått och fyll den upp till 3/4 med smet, alltså inte helt full skopa, och stekt i vanlig teflonpanna. Jag fick exakt 12 stycken plättar på detta sätt.

Kesoplättar

Till 4 portioner behöver man:

250 g Keso (0,2%)

4 ägg

2 msk smält smör

ca 1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

5 msk mjöl

ev smör/olja till stekning (ej inräknad i pointsen)

Gör så här:

  1. Vispa upp äggen.
  2. Rör ner det smälta smöret, saltet och Keson. Blanda väl.
  3. Tillsätt mjölet, en matsked i taget, och rör till en slät och jämn smet.
  4. Värm en stekpanna på medelvärme och smält eventuellt lite smör inför stekningen.
  5. Ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna, tills de får fin och vacker gyllene färg.
  6. Servera plättarna med en blandad sallad och eventuell en klick keso. Smaklig måltid!

Kesoplättar

ViktVäktarna

  • WW Points: en plätt är 2 points styck eller 5 points per portion vid 4 portioner.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.