Pasta, Vegetariskt, Viktväktarna Smartpointsrecept

Lasagne fullproppad med grönsaker och keso

Jag har fått förfrågan om fler vegetariska recept och recept som är beräknade enligt Vikväktarnas räknesätt – points. Här slår jag samman önskemålen och bidrar med en Vegetarisk lasagne. Jag är själv ingen vegetarian men ibland så är det faktiskt gott med en vegetariskt rätt. I denna Lasagne så kan man praktiskt taget ta med vilka grönsaker man själv vill ha. Jag tömde kylen på lite paprika, lök, purjolök, vitlök, morötter, några få champinjoner och gjorde en god grönsaksröra av det.

Det här behöver du till 4 mättande portioner:

2 gula lökar, 1 purjolök, 1 morot, 2 vitlöksklyftor, 5 champinjoner, 1 tetra passerade tomater, 1/2 dl tomatpuré, 1 sockerbit, 1 grönsaksbuljongtärning, 2 dl mellanmjölk, 1 tsk salt, svartpeppar, 3 tsk oregano, 8-10 lasagneplattor, 400 g keso 4% , 2 dl riven ost (17 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala moroten och hacka den i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken, skala och hacka gullöken. Fräs det i lite matfett i en traktörpanna.

Häll i passerade tomater, tomatpuré, buljongtärning, pressade vitlöksklyftor, mjölk, salt, peppar och oregano. Låt såsen koka upp. Smaka av.

Varva grönsaksås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form.

Avsluta med sås och strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Till Lasagne brukar jag nästan alltid servera en god knaprig vitkålssallad, tycker det passar så bra ihop. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 8 smartpoints vid användning av 8 lasagneplattor och 9 smartpoints vid användning av 10 lasagneplattor

Propoints: 8 propoints/portion

***

Tips på en annan god vegetarisk lasagne är: Svamplasagnen som smakar svamp och vitlök. Prova den!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

  • Hanna

    2010/01/23

    Måste testa=) Men jag byter ut champinjonerna mot majs efersom jag inte är förtjust i champinjoner. Tror det går bra de med.

    Ha en bra dag

  • Natalie

    2010/01/23

    Mumma!!!!
    Svamplasagne blir det garanterat nästa gång för mig =)
    Tack för recepten!

  • Verkar jättegott!!
    Undrar om man kan lura i Peter en helt veg. lasagne??!!
    🙂

    Ha en trevlig helg!

  • Jessica

    2010/01/23

    Så härligt krämig och god den ser ut.Kan tänka mig att det gott med keso i.

  • Låter jättegott, och kul med lite variation från min vanliga köttfärslasagne. Fin lasagneform! 🙂

  • Helena Ljunggren

    2010/01/27

    Så läckert med keso i. lasagne är ju så himla gott 😛

  • CiiLiiA

    2010/01/30

    Det här var helt otroligt gott! Tack för receptet! 🙂

  • cathrine

    2011/06/20

    Mums, jag blir så hungrig när jag ser detta. ser så gott ut

  • Pingback: Veckans middag nr: 122 | Nadjaskitchen.se

  • Camilla Wihlborg

    2014/09/28

    En sockerbit?

  • Nadja

    2014/09/28

    Hej Camilla
    Javisst, en sockerbit är till för att balansera upp syrligheten från tomaterna,men kan naturligtvis skippas. / Hälsningar Nadja

Kommentera