Lasagne fullproppad med grönsaker och keso

Jag har fått förfrågan om fler vegetariska recept och recept som är beräknade enligt Vikväktarnas räknesätt – points. Här slår jag samman önskemålen och bidrar med en Vegetarisk lasagne. Jag är själv ingen vegetarian men ibland så är det faktiskt gott med en vegetariskt rätt. I denna Lasagne så kan man praktiskt taget ta med vilka grönsaker man själv vill ha. Jag tömde kylen på lite paprika, lök, purjolök, vitlök, morötter, några få champinjoner och gjorde en god grönsaksröra av det.

Det här behöver du till 4 mättande portioner:

2 gula lökar, 1 purjolök, 1 morot, 2 vitlöksklyftor, 5 champinjoner, 1 tetra passerade tomater, 1/2 dl tomatpuré, 1 sockerbit, 1 grönsaksbuljongtärning, 2 dl mellanmjölk, 1 tsk salt, svartpeppar, 3 tsk oregano, 8-10 lasagneplattor, 400 g keso 4% , 2 dl riven ost (17 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala moroten och hacka den i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken, skala och hacka gullöken. Fräs det i lite matfett i en traktörpanna.

Häll i passerade tomater, tomatpuré, buljongtärning, pressade vitlöksklyftor, mjölk, salt, peppar och oregano. Låt såsen koka upp. Smaka av.

Varva grönsaksås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form.

Avsluta med sås och strö över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

Till Lasagne brukar jag nästan alltid servera en god knaprig vitkålssallad, tycker det passar så bra ihop. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 8 smartpoints vid användning av 8 lasagneplattor och 9 smartpoints vid användning av 10 lasagneplattor

Propoints: 8 propoints/portion

***

Tips på en annan god vegetarisk lasagne är: Svamplasagnen som smakar svamp och vitlök. Prova den!

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “Lasagne fullproppad med grönsaker och keso

  1. Måste testa=) Men jag byter ut champinjonerna mot majs efersom jag inte är förtjust i champinjoner. Tror det går bra de med.

    Ha en bra dag

  2. Mumma!!!!
    Svamplasagne blir det garanterat nästa gång för mig =)
    Tack för recepten!

  3. Hej Camilla
    Javisst, en sockerbit är till för att balansera upp syrligheten från tomaterna,men kan naturligtvis skippas. / Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *