Lufttorkad skinka med gräslök och senapsfraiche

Har funderat ett tag på vad vår nyårsmeny ska bestå av och denna rätt blir säkert som förrätt. Den är väldigt god kan jag säga och precis så där lagom. Jag blev inspirerad av Arla kökets Lufttorkat nötkött med persilja och honungsötma när jag gjorde den.Den passar även som förrätt till andra högtider så som till exempel påsken.

Till 4 portioner behöver du:

100 g luftorkad skinka, 2 skivor formfranska, 1 1/2 msk rapsolja, vitlökssalt, färsk gräslök (en liten kruka räcker gott), 1 dl Arla Kökets minifraiche, 1 msk sötstark senap, 1 tsk flytande honung

Gör så här:

Lägg upp köttet på 4 assietter/tallrikar. Kantskär brödet och skär det i tärningar. Stek dem runt om i olja i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Pudra över med lite vitlökssalt. Fördela brödtärningarna över köttet. Klipp gräslöken och fördela även den över tallrikarna. Blanda minifraiche, senap och honung. Ringla eller klicka det över alltsammans.

Viktväktarna

Smartpoints: 5 smartpoints/portion

Propoints: 5 propoints/portion.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Lufttorkad skinka med gräslök och senapsfraiche

  1. Mmm, låter hur gott som helst! Måste provas.
    Önskar dig ett Gott Nytt År och hoppas få fortsätta inspireras av dina härliga recept under 2012:)
    Kram Suzann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *