Matbröd

Ostfrallor

Till helgens frukostar brukar jag försöka få till det med lite nybakat bröd och sist blev det dessa goda Ostfrallor. Ostfrallorna är godast nybakade och du kan variera styrkan på ostsmaken beroende på vilken ost du använder. Vill du ha en mild ostsmak så kan du använda vanlig Hushållsost och vill du ha en starkare smak så kan man välja en som är lagrad. På bilden så har jag bara hyvlat och lagt en ostskiva på varje fralla men vill du ha det lite snyggare så kan du riva osten först.

Ostfrallor - matbröd - ost

Det du behöver till cirka 20 stycken frallor är:

50 g jäst, 4 dl fingervarmt vatten, 10 dl vetemjöl, 1/2 dl rapsolja, 1 msk sirap, 2 tsk salt, 2 dl riven ost, 1 ägg till pensling

Gör så här:

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och blanda sedan i allt utom osten. Arbeta degen gärna med en maskin eller elvisp i minst 10 minuter. Låt degen sedan jäsa till dubbel storlek.

Ostfrallor

Rulla ut degen till en avlång bit på ett mjölad bakbord. Delen rullen i 20 lika stora bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa i 30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader så att den kan bli varm under tiden frallorna jäser. När de har jäst klart penslar du dem med ett uppvispat ägg och strör på den rivna osten/lägger en ostskiva.

Ostfrallor - matbröd - ost

Grädda dem sedan mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills de får fin vacker gyllenbrun färg.

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.