Risröra med kassler och teriyaki

 Det har varit mycket söta saker här på bloggen på sistone och mera kommer förstås, men innan dess slänger jag in detta recept på en mycket enkel men god risröra. Fräs lite olika grönsaker efter smak, blanda in kassler, rökt skinka eller till och med grillad/stekt kyckling. Blanda detta ihop med kokt ris och smaksätt med rekommenderad krydda eller någon annan. Snabblagat, enkelt men mycket gott (och nyttigt). En bra rätt om du har kokt ris över från tidigare måltid, gör två matlådor till dig själv och du har full koll på vad du stoppar i dig till lunch.

Till 2 portioner behöver du:

250 gram kokt ris, 200 g kassler, 1 dl ärter, 1 dl majskorn, 1 gul lök, 1 vitlök, 1 bit purjolök (gärna den gröna delen), 1/2 röd paprika, 100 g champinjoner, salt, teriyakikrydda, 2 körsbärstomater

Gör så här:

Koka riset. Värm en stor stekpanna/traktörpanna med lite matfett. Putsa champinjonerna och skär dem i bitar, hacka löken, hacka paprika, strimla purjolöken, hacka kasslern osv. Börja med att steka champinjonerna, paprikan och löken en stund innan du lägger i kasslern och vitlöken. Lägg purjolöken, majs och ärter på slutet, de ska bara bli varma. Blanda ihop grönsaksröran med riset. Körsbärstomaterna delar du på hälften och grillar dem lite snabbt i pannan.

Smaka av med lite salt och krydda med Teriyaki efter smak.

Servera risröran i fina skålar tillsammans med en god krispig sallad vid sidan om. Hoppas det smakar!

Viktväktarna

Smartpoints: 8 sp/portion

Propoints: 8 pp/portion

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Risröra med kassler och teriyaki

  1. Halloj! Halkade in på din hemsida igår…men vilken bra hemsida. ska idag prova att baka ditt surdegrecept som du lagt upp, denna sida kommer jag att följa med glädje.Trevlig helg!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *