Choklad- och lakritsfudge

 

När jag bjöd dessa på jobbet så blev de snabbt populära och man ville ha receptet på en gång. Perfekt balans mellan choklad och lakrits fick jag höra. Glad blev jag då jag ändrade på ursprungsreceptet rätt så mycket. Jag vill varna alla som gillar kombinationen av choklad och lakrits att dessa kan man inte bara ta en bit av…man tar gärna flera. Fudge är superenkelt att göra så prova gärna. Om du inte gillar lakrits så kan du göra dessa godingar istället: Chokladfudge.

Till en liten plåt behöver du:

4 1/2 dl socker, 2 1/2 dl vispgrädde/milda visp 20%, 100 g mörk choklad, 50 g smör, 1/2 dl ljus sirap, 8 msk lakritssås (jag använde mig färdig saltlakritssås till glass)

Gör så här:

Klä en liten bakplåt (23×30 cm) med bakplåtspapper. Lägg socker, vispgrädde, choklad, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt det koka upp på låg värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen och låt koka i cirka 7-15 minuter. Gör ett kulprov i ett glas kallt vatten. Om den är klar så tar du bort kastrullen från värmen och låter det svalna till det är något varmare än fingervarmt.

Vispa sedan fudgen tills den ljusnar i färgen. Häll i lakritssåsen och blanda runt. Häll upp fudgen i en form. Ställ in i kylen för att stelna. Skär i lagom stora bitar. Förvara dem gärna svalt om inte allt äts upp på en gång.

ViktVäktarna

  • WW Points: receptet ovan är 227 points med Milda Visp 20%. Dela det med antalet bitar du skär upp, tex: vid 50 bitar så blir det 5 points/bit.

3 kommentarer

  • Nadja

    Hej Elin. Tack för att du uppmärksammade att halva inläggen var borta. Nu har jag uppdaterat och kan du fortsätta läsa hur man gör. Jag har inte testat att smälta ner turkisk peppar istället för såsen så jag vet inte om det skulle fungera. Den som testar först får återkomma och berätta :D.
    Och tusen tack för att du läser min blogg varje dag!

    Kram Nadja

     
  • elin

    Hej! Dessa lät ju helt otroligt goda! 🙂 men när ska lakritssåsen i? O kan man smälja ner turkisk peppar istället för såsen? 🙂 mvh Elin som läser din blogg var dag 🙂

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.