Frukost/Brunch,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Kesoäggröra

 

Denna äggröra blev gjort när jag rensade kylskåpet sist. Jag var sugen på ägg och passade även på att ta vara på lite rester. Att blanda keso med ägg är gott och den får en speciell smak när det steks upp. Kokt potatis kan man gott utesluta om man vill. Perfekt till lunch eller till brunch!

Kesoäggröra

Till 2 portioner behöver du:

6 stycken ägg, 8 skivor rökt skinka, 2 dl keso (mini), 2 kokta potatisar, 1/2 röd paprika, 1 msk matolja, salt, peppar

Gör så här:

Värm upp oljan i en stekpanna. Tärna paprika (små tärningar), skinkan och den kokta potatisen. Lägg allt i pannan och låt fräsa en stund. Rör om, salta och peppra.

Kesoäggröra

Vispa upp äggen tillsammans med 1 dl vatten. Häll sedan även i keso och vispa upp. Häll det över fräset i pannan.

Kesoäggröra

Rör om tills äggröran har stelnat. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Servera det tillsammans med lite fräsch sallad och gurka.

TIPS: Fyll på med mera grönsaker så som till exempel purjolök, brytbönor, majs eller grön paprika.

Viktväktarna

  • mittWW Smartpoints BLÅ:  7 smartpoints per portion enligt receptet ovan
  • mittWW Smartpoints GRÖN: 13 smartpoints med kokt potatis och 11 smartpoints utan.
Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.