Kycklingsoppa

 

Vad sägs om en kycklingsoppa? Denna soppa är väldigt enkel att göra och du kan variera soppan på många sätt. Variera den genom att lägga i lite olika grönsaker och rotfrukter eller krydda den lite annorlunda. Du kan krydda den med lite curry eller med lite paprikakrydda. Eller om du vill ha det lite starkare med lite sambal oelek – med andra ord använd fantasin. Servera gärna soppan med en god brödbit.

Till 4 portioner behöver man:

3 kycklingfiléer

1 msk rapsolja

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

2 potatisar

2 morötter

1 liten bit purjolök

liten bit av röd paprika

2 msk vetemjöl

cirka 15 dl vatten

salt

peppar

paprikapulver

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs dem i matfettet i en kastrull.
  2. Hacka löken och fräs den tillsammans med kycklingen.
  3. Skala och skär potatisen i små tärningar och gör så likadant med morötterna. Lät det fräsa med i kastrullen.
  4. När kycklingen börjar få färg lägger du till mjölet och paprikapulvret (den ger lite smak och färg till soppan).
  5. Blanda väl och häll i lite vatten i taget, blanda och häll lite mer vatten tills du har i cirka 15 dl. Då fördelas mjölet lite finare och det blir inga klumpar.
  6. Lägg i purjolök och paprika, uppskuret i bitar och låt det få koka med.
  7. Krydda soppan med salt och peppar.
  8. Koka soppan tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Glöm inte att röra om lite då och då under kokningen.
  9. Smaka av och servera med vitlöksbröd eller annat gott bröd.

ViktVäktarna

  • WW Points: 2 points per portion.

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Ann-Marie,
    hoppas du och din man lyckas gå ner några kilo. All mat som visas här är inte smalmat men kan säkert göras smalare om man byter ut mot magrare varianter. Soppan här t.ex. är ganska mager. Som viktväktare så skulle du nog räkna den endast som 2 points. Hoppas du fick svar på din fråga.

    Lycka till
    Nadja

     
  • Ann-Marie Jonsson

    Har just bestämt att min man och jag ska försöka att gå ner några kilo och blev glad när det finns så många recept på smalmat men hur kan det vara så mycket grädde i maten

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.