Veckans middagstips nr: 30/2014
Här kommer nya middagstips inför veckans som kommer. Hoppas ni finner något som lockar. / Kram kram Nadja
Måndag: Biffröra med bakad potatis (propoints)
Tisdag: Krämig italiensk tomatsoppa med frikadeller (propoints)
Onsdag: Macaroni and Cheese med bacon (alt. vegetariskt)
Torsdag: Senapskryddade korvslantar med potatismos
Fredag: Nachotallrik (propoints)
Lördag: Allroundmarinerade kycklingben (propoints)
Söndag: Vinkokt kalvhögrev (Crock-Pot)
Veckans söta: Äppel- och citronmuffins
Veckans middagstips nr: 29/2014
Ytterligare en vecka har gått och jag tror nu att alla har kommit in i sitt vanliga lunk igen förutom jag. För nu börjar min semester! Jag håller på och packar lite för snart så bär det av mot lite varmare breddgrader. Men jag låter det inte påverka er vardag så här kommer nya middagstips och fler kommer ni få medan jag är borta. Kram på er! / Nadja
Måndag: Pastawok med vitlökskyckling (propoints)
Tisdag: Ris med asiatiska smaker (proppoints) (vegetariskt)
Onsdag: Örtgratinerad falukorv (propoints)
Torsdag: Fransk tomatfisk
Fredag: Köttfärspaj i portionsformar
Lördag: Medaljonger med ugnstekt potatis
Söndag: Thai Beef Ginger & Lemongrass
Veckans söta: Kardemummapannacotta med apelsin (propoints)
Äppeltider
Det är äppeltider och jag kan bara inte låta bli att dela med mig av några goda recept med äpplen i. Vad sägs om detta:
Fler recept finner du om du söker på ”äpple” i sökfunktionen.
Veckans middagstips nr 28/2014
Efter en supervarm sommar blev det snabbt kallt i vårt land, rena hösten på en gång. Det känns lite tungt då jag ännu inte haft semester och vägrar hoppa i höstkläderna ännu. Som tur är så får jag min semester snart och åker iväg mot varmare breddgrader. Jag är verkligen desperat behov av semester just nu då jag är så trött och det värker i hela kroppen. Jag kommer förbereda lite inlägg till bloggen så ni kommer nog inte ens märka att jag är borta. Och när jag kommer tillbaka blir det nya fräscha tag.
Jag vill verkligen tipsa er om den goda och matiga Mexikanska soppan med Chorizokorv. Perfekt nu när det blivit lite kallare. Och visst ser kycklinggrytan Tikka Masala supergod ut… och kasslern med de stuvade morötterna…yummi…. Jag kan fortsätta hur mycket som helst. Provlaga och se själva. / Kramar Nadja
Måndag: Mexikansk soppa med chorizo
Tisdag: Kassler med stuvade morötter
Onsdag: Citron- och vitlökshoki med rostade tomater
Torsdag: Kotletter med gremolata
Fredag: Tikka Masala Kycklinggryta
Lördag: Bogstek med franska kryddor
Söndag: Köttfärsgratäng
Veckans söta: Apelsinmuffins
Oreo cheesecake
Min dotter älskar Oreos och när hon fyllde år så testade jag att göra en Oreo Cheesecake. Den är god både som fryst eller som kall. Som fryst så blir den nästan som en glasstårta. Du bestämmer själv hur du vill ha den. Om du väljer att frysa ner den så behöver bara tänka på att ta fram den en stund innan servering, typ 20 minuter eller så.
Till en rund cheesecake, 10-12 bitar, behöver du:
Botten: 1 paket (150 g) Oreo kakor, 50 g smält smör
Fyllning: 2 1/2 dl vispgrädde 36 %, 600 gram Philadelphia cream cheese, 1 1/2 dl strösocker, 2 msk vaniljsocker + 1 tsk vaniljarom, 1 paket Oreo kakor
Topping: 1 paket Oreo kakor
Gör så här:
Smält smöret. Krossa kexet till botten, gärna i en matberedare så att den blir finkrossad, och blanda ihop det med det smälta smöret. Fördela det jämnt i en form med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt medan du förbereder fyllningen.
Dags att göra fyllningen. Börja med att vispa grädden fluffig och fin. Vispa sedan socker, vaniljsocker, vaniljarom och philadelphia ost mjukt i en annan bunke. Krossa Oreokexen till fyllningen, gärna i en matberedare. Vänd sedan ihop grädden med Philadelphiasmeten och till sist även Oreosmulorna.
Häll smeten i formen över kakbotten. Krossa ytterligare ett paket Oreo kex i matberedare och strö det jämt över hela cheesecaken. Välj nu om du vill frysa in den eller om du vill ha den i kylskåpet. Ha cheesecaken stående i kylen i minst 12 timmar för bästa resultat.
Veckans middagstips nr: 27/2014
Och här kommer veckans middagstips för er som vill ha det. Piffa upp tråkiga måndag med denna goda vegetariska Svamplasagne, lättlagad och klar inom en timme. Ha en skön vecka på er! / Nadja
Måndag: Svamplasagne (vegetariskt)
Tisdag: Biffwok
Onsdag: Ugnsbakad fisk i mild sås
Torsdag: Chorizo i stark paprika och chilisås
Fredag: Tacopizza
Lördag: Allroundmarinerade revbensspjäll (Crock-Pot)
Söndag: Köttfärsrulle med skinka och ost
Veckans söta: Möra Schackrutor
Veckans middagstips nr: 26/2014
Då är vi inne i augusti och sommaren börjar närma sig sitt slut. Men ingen kan väl klaga på denna sommar då det har varit väldigt varmt. Jag hört att de som har åkt utomlands har velat åka hem för här har det varit så mycket varmare och bättre väder. Veckans middagstips fortsätter lite till i temat ”lättlagad och mindre tid vid spisen mat”. Glöm inte tävlingen som pågår, du kan vinna en fin Crock-pot. Ha det gott vänner / Kram Nadja
Måndag: Quesadillas med skinka, ost och salsa (propoints)
Tisdag: Grön potatissallad med rostbiff (propoints)
Onsdag: Fisk med vitt vin och gröna ärter
Torsdag: Het vegetarisk böngryta
Fredag: Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprika
Lördag: Barbequekotletter med grönsaksris (grillat)
Söndag: Cevapcici i pitabröd
Veckans söta: Frusen jordgubbscheesecake
Veckans middagstips nr: 25/2014
Värmeböljan fortsätter och man vill definitivt inte stå bredvid spisen och svettas. Jag avundas er som står vid grillen vid 30 graders värme för jag klarar bara inte av det. Veckans middagstips består mestadels av sånt som inte kräver spis eller så lite som möjligt. Ett tips är när man väl lagar maten så gör man en dubbel sats för att slippa stå en gång till senare eller så använder man sig av en Crock-Pot som gör jobbet åt dig. Just nu pågår en tävling där du kan vinna fin Crock-Pot, missa inte den! Tänk också på att rötmånaden har börjat så var försiktiga med maten där ute så att ni inte blir sjuka. Kram Nadja
Måndag: Couscoussallad med kallskuret/grillat
Tisdag: Smörgås med stekt ägg och skinka
Onsdag: Korv med krämig bonjour vitlök och pasta
Torsdag: Bakad potatis med salsakeso
Fredag: Sallad med kronärtskocka, grillad paprika med kallskuret/grillat
Lördag: Mangocurry couscous med kyckling
Söndag: Grönsakspaj
Veckans söta: Uppfriskande jordgubbsdrink
Veckans middagstips nr 24/2014
Hej på er, då var det dags för nya goa middagstips inför veckan som kommer. Klicka vidare till recepten via bilderna eller via veckomenyn. Ha en superfin vecka och kram kram på er! / Nadja
Måndag: Chicken à la King (propoints)
Tisdag: Orientaliska köttfärsspett (propoints)
Onsdag: Pastapytt med korv o grönsaker (propoints)
Torsdag: Broccoli och morotsgratäng (propoints) (vegetariskt)
Fredag: Ugnsbakad fisk med baconströssel (propoints)
Lördag: Fylld lövbiff
Söndag: Baconlindade färsjärpar
Veckans söta: Havrekyssar
Veckans middagstips nr 23/2014
Förlåt för att jag säger det här men vad skönt med lite svalka! För att vara sydlänning så är jag inte riktigt förtjust i alltför varma dagar. Upp till 25 grader och sedan får det räcka. Jag är inte heller den som gillar att lapa sol utan håller mig till gärna skuggan och det hänger väl ihop på något sätt med att jag inte gillar alltför mycket värme.
Hur har ni det där ute? Är det bra? Har ni semester eller jobbar ni på som jag? I år tar jag en väldigt sen semester. De på jobbet hinner både gå och komma tillbaka från sina semestrar, men det kanske jag har nämnt tidigare. Jag har fått förfrågan om att hålla en liten tävling där vinsten är sååå grym, så håll utkick nästa vecka för du vill inte missa den. Tills dess så kommer här nya middagstips för er som vill ha det. Ha det gott! / Nadja
Måndag: Köttfärsrulader med timjan och tomatsås med grönsaker (propoints)
Tisdag: Tagliatelle med rökt lax och citron (propoints)
Onsdag: Kalkon- och ostsallad med Rhode Island dressing
Torsdag: Fried Frice (propoints)
Fredag: Quiche Lorraine / Ost- och skinkpaj
Lördag: Kycklingsouvlaki med grillad paprika sallad
Söndag: Grillade hamburgare
Veckans söta: Sega kolasnittar (propoints)