• 11 och mer points,  6-10 Points,  Korv,  Mexikanskt,  WW Points,  WW Points 2025

    Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt

    Detta recept är perfekt för er som vill ha Taco på fredag men vill samtidigt prova på något nytt eller om man bara vill pimpa upp den vanliga grillkorven lite granna. Receptet kommer från Lithells Middagsakuten och är komponerad av Fredagskocken Mattias Larsson. Denna måltid är snabblagad, kanske inte på 10 minuter som det utlovas i receptet då det hackas en hel del, men inom en kvart eller tjugo minuter i alla fall. Värdena inom parentes är till för oss som följer Viktväktarnas program.

    Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt-lithells korvtacos-lithells-smartpoints-vvtillsammans-viktväktarna

    Till 4 portioner behöver man:

    8 grillkorvar (9 %), 8 salladsblad, 1 rödlök, 8 tacoskal

    Guacamole: 2 avokado (små), 1 vitlöksklyfta, 1 liten bit gul lök, 1 röd chili, ½ tomat, 2 tsk olivolja, 2 tsk pressad lime/limejuice, salt

    Tacoyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt (0%), 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, salt

    Övrigt: gurka, tomat, rödlök, majskorn

    Gör så här:

    Stek korvarna i en stekpanna, cirka 7-8 minuter på medelhög temperatur till fin färg. Lägg eventuellt tacoskalen i ugn på låg värme för lite uppvärmning.

    Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt-lithells korvtacos-lithells-smartpoints-vvtillsammans-viktväktarna

    Gör Guacamolen under tiden korvarna steks. Du kan antingen mixa ihop alla ingredienser eller välja att finhacka alla dem och bara blanda ihop. Smaka av med salt. Rör därefter ihop yoghurtsåsen och smaka av med salt. Lägg salladsbladen i botten av tacoskalen, lägg därefter ner guacamolen och korv. Toppa med yoghurtsås och lite extra grönsaker så som tomat, gurka, röd lök och majs.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):
      • med 9 % korv: 13 points per portion
      • Med korv från Maträtt: 10 points per portion
      • Med 23 % korv: 30 points per portion
    • WW Points: 1 portion (2 korvar) med 9% korv är 15 points, 11 points med korv från Maträtt (naturell), (avocado ej pointsfri)
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 40/2016

    Vad gott det är med höstmat! En varm och god mustig gryta gör susen när det är kallt där ute, eller vad säger ni? Därför vill jag tipsa er lite extra om söndagens middag: Filé- och potatisgryta med piripirtouch, en gryta som du gärna vill ha puttrandes på din spis. Bli inte avskräckt för att grytan är gjord i en Crock-pot, recepten kan göras även i vanlig gryta. Ha en bra vecka! Nadja

    Filé- och potatisgryta

    Korvgryta med svamp     Kassler med sweet chiligrönsaker   

    Pasta med lövbiffsås-propoints-nadjaskitchen.se-viktväktarna-vvtillsammans     Köttfärspaj i portionsformar     Gratinerad kyckling med chili och oregano - propoints - vvtillsammans - kyckling - chili - oregano

    Måndag: Korvgryta med svamp

    Tisdag: Kassler med sweet chili grönsaker

    Onsdag: Fisk med gremolata och mild citronsås

    Torsdag: Pasta med lövbiff a la Gabbi

    Fredag: Köttfärspaj i portionsformar

    Lördag: Gratinerad kyckling med chili och oregano

    Söndag: Filé och potatisgryta med piripiritouch

     
  • 0-5 Points,  11 och mer points,  6-10 Points,  Kött,  Såser/Dressingar,  WW Points,  WW Points 2025

    Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis

    Rosmarin och vitlök är underbara smaksättare till fläskkött. Denna stek har jag ugnsstekt tills den kändes mör och köttsaften var genomskinlig. När jag steker en köttbit i ugn så brukar jag passa på och göra annat under tiden, jag tittar till den bara lite då och då, det mest för att se att inte köttsaften har dunstat bort ur formen. Häll då i lite vatten. Du kan komma att behöva hälla i mera under stekningens gång. Ugnstemperaturen brukar ligga på 175 grader och beräkna cirka 1 timme per kilo. Glöm inte att vända steken efter halva tiden.

    Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis-vvsmartmat-smartpoints-viktvätkarna-weightwatchers-rosmarin-champinjoner-sås-höstmat-

    Till 4-6 portioner behöver du:

    cirka 1-1,5 kg picnic bog (en stek)

    1 msk olja

    torkad rosmarin

    vitlökspulver

    salt

    vatten

    2 kokta potatisar per portion

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ta fram en ugnsfast form och häll i lite matolja (typ 1 matsked).
    3. Skölj av köttbiten och vänd den sedan i matoljan.
    4. Salt och krydda med franska örter.
    5. Pressa över vitlöksklyftorna och gnid in dem på köttets ovansida.
    6. Häll lite vatten i botten på formen och lägg den mitt i ugnen för gräddning.
    7. Efter 1 timmer eller så, kan du vända på steken och krydda på lite mera med salt och franska kryddor.
    8. Häll eventuellt i lite mera vatten. Stek färdigt tills den får fin färg och köttsaften är klar. Om du använder köttermometer så köttet ha en innertemperatur på 80 grader.
    9. Låt köttet vila i 15 minuter innan du skär upp den i fina skivor.

    Rosmarinkryddad stek med svampsås och potatis-vvsmartmat-smartpoints-viktvätkarna-weightwatchers-rosmarin-champinjoner-sås-höstmat-

    Svampsås, 4 portioner

    valfri mängd skivad svamp

    1 tsk vetemjöl

    2 ½ dl matlagningsgrädde

    1-2 tsk kinesisk soja

    salt, peppar

    Gör så här:

    1. Bryn svampen i lite matolja tills vätskan är borta och de börjar få färg.
    2. Lägg i mjölet och låt bryna med en kort stund.
    3. Häll i matlagningsgrädden. Blanda ordentligt så att all mjöl löses upp.
    4. Tillsätt sojan och krydda och salta efter eget tycke.
    5. Låt allt puttra i några minuter så att den tjocknar lite. Om du tycker att den blir för tjock så kan du späda ut de med lite vatten.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):  100 gram kött är 3 points, 150 gram kött är 4 points, 200 gram kött är 6 points. Potatis är nollpointsmat.
      • Svampsås med 4 % matlagningsgrädde: 2 points per portion
      • Svampsås med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 4 points per portion
      • Svampsås med 15% matlagningsgrädde: 6 points per portion
    • WW Points (tidigare kostprogram): För 100 gram Picnicbog så är det 3 points, potatis är 3 points points och svampsåsen har totalt 6 points med 4 % grädde och 15 points  med 10 % laktosfri grädde.
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 39/2016

    Jag är nu äntligen hemma efter två veckor utomlands. Det har varit en bra och rolig resa, men ordspråket ”borta bra men hemma bäst” stämmer så bra på mig. Det är skönt att få komma tillbaka till sitt eget igen. Jag försöker komma in i det vardagliga igen och pysslar lite smått här hemma. Här kommer nästa veckas middagsmeny. Jag hoppas ni finner något som passar er.

    krispiga kycklingbitar-vvsmartmat-smartpoints-viktväktarna-currydip-kyckling-paneradkyckling-

    Indisk curry med quornfärs     Krämig pasta med sparris och skinka-viktväktarna-smartmat-vvsmartmat-smartpoints-weightwatchers     Cashewfisk i mild apelsinsås-viktväktarna-vvsmartmat-vvtillsammans-ätdigsmal

    chili con carne-propoints- vita bönor- sambal oelek - chili-spiskummin-propoints-vvtillsammans-mittviktväktarna-vitkväktarna-recept med propoints-     Kyckling i kryddig tomatsås-crockpot-recept-viktväktarna-propoints-majs-kyckling-spiskummin-     Kalops-crockpot-viktväktarna-gryta-propoints-nötkött-höstmat

    Måndag: Krispiga Kycklingbitar med currydip

    Tisdag: Indisk curry (vegetariskt)

    Onsdag: Krämig pasta med sparris

    Torsdag: Cashewfisk i mild apelsinsås

    Fredag: Chili con Carne

    Lördag: Kyckling i kryddig tomatsås

    Söndag: Kalops

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 38/2016

    Middagsmeny för vecka 38 kommer här. Det är mycket gott denna vecka, men jag vill gärna tipsa er om att provlaga Filé i dragon och senapssås och även Höstgrytan, den är godare än vad den ser ut. Gör den på söndagen och låt köttet puttra sig mjuk i lugn och ro och det kommer bli kanon. Ha en superfin vecka! Nadja

    Philly Cheese Steak Sandwich-amir-mästerkock-smart skräpmat-kokbok-viktväktarna-vvtillsammans-propoints-sandwich

    Kesoplättar     Varmkorv med stuvad vitkål - propoints - vvtillsammans- viktväktarna - mittviktväktarna - recept    

    Köttbullspanna med ajvar     Filé i dragon- och senapsås - propoints - viktväktarna - vvtillsammans - dragon - senap    

    Måndag: Philly Steak Sandwich

    Tisdag: Kesoplättar (vegetariskt)

    Onsdag: Varmkorv med stuvad vitkål

    Torsdag: Het kycklingsoppa med nudlar

    Fredag: Köttbullspanna med ajvar

    Lördag: Filé i dragon och senapssås

    Söndag: Höstgryta med bacon

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 37/2016

    Hej och hå, här kommer menyn för nästa veckas middagar. Jag har en välförtjänt semester från och med nästa vecka (har jobbat hela sommaren) och kanske men bara kanske, så kommer inläggen inte lika regelbundet under veckan som tidigare. Däremot lovar jag att det kommer en ny middagsmeny varje söndag precis som vanligt. Ha det gott och sköt om er! / Hälsningar Nadja

    Biff Stroganoff

    Ugnsbakad lax med spenat och vitvinssås     Quesadillas med ost, skinka och salsa     Couscousröra med kycklingkorv

    Ragu med Rigatoni     Fläskytterfilé med ostmos     Kyckling med champagnesås

    Måndag: Biff Stroganoff

    Tisdag: Ugnsbakad lax med spenat och vinsås

    Onsdag: Quesadillas fylld med skinka, ost och salsasås

    Torsdag: Couscousröra med kycklingkorv

    Fredag: Ragu med rigatorni

    Lördag: Fläskytterfilé med ostmos

    Söndag: Kyckling med champagnesås

     
  • 0-5 Points,  11 och mer points,  Köttfärs,  ViktVäktarna,  WW Points,  WW Points 2025

    Persiljebiffar med kokt potatis och gräddsås

    Efter all sommarmat så smakade detta så himla gott måste jag säga. Om du inte gillar persilja så kan du smaksätta dem med en annan ört typ timjan, oregano eller basilika. Alla tre örterna är mycket goda att blanda i köttfärsen för att piffa upp den.

    Detta behöver du till 4 portioner:

    500 g nötfärs (max 10%), 1 tsk salt, 2 krm grovmalen svartpeppar, ca 1/2 tsk paprikapulver, 1/2 dl finhackad persilja (frysen går också bra), ev lite vatten, 8 kokta potatisar

    Gräddsås: 1 tsk smör, 1/2 msk mjöl, 2 dl matlagningsgrädde, 1/2 tsk kinesisk soja, 1 msk kalvfond, 2 msk vatten, salt, svartpeppar

    Gör så här: Blanda ihop alla ingredienserna och gör så biffar av köttfärssmeten, späd med lite vatten om du tycker att smeten är för tjock. Stek dem i lite matolja tills de får färg på båda sidorna. Servera gärna med kokt potatis och med gräddsås.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):
      • med 4 % matlagningsgrädde: 2 points per portion
      • Med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 4 points per portion
      • Med 15% matlagningsgrädde: 5 points per portion
      • Med 12 % nötfärs: lägg till 8 points per portion på ovanstående uträkningar på matlagningsgrädde
    • WW Points: 12 points per portion med 4 % grädde och 14 points med 10 % laktosfri matlagningsgrädde.
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 36/2016

    Välkommen september! Jag hoppas du blir fin och med många soliga dagar. Maten förändras lite i och med att det blir kallare väder. Man behöver äta lite mer varm mat och en sallad räcker inte alltid till, speciellt om det är en kall dag. För mig är det viktigt att maten är varierad och jag försöker göra vår middagsmeny på samma sätt så att man inte tröttnar.

    Ugnstekt falukorvspytt med ägg

           Krämig italiensk tomatsoppa     Auberginemoussaka - grekiskt moussaka - propoints - viktväktarna -     Fried Rice

           Kalkonpizza med taco, paprika och purjolök - smartpoints - wwsmartpoints - vvsmartpoints - viktväktarna     Vinkokt kalvhögrev    

    Måndag: Ugnstekt falukorvspytt

    Tisdag: Krämig italiensk tomatsoppa med frikadeller och snäckpasta

    Onsdag: Auberginemoussaka

    Torsdag: Fried Rice (vegetariskt)

    Fredag: Kalkonpizza

    Lördag: Kokt högrev med pepparrotssky

    Söndag: Jägarfruns kycklinggryta

     
  • 6-10 Points,  Kyckling/Fågel,  WW Points,  WW Points 2025

    Grönsaksplåt med marinerad kyckling och sval citronsås

    Detta är recept nummer två från Hemköps Vardagskasse och det här var helt i min smak. Jag älskar ju kyckling och kan äta det så gott som varje dag. Dock tog det lite längre tid i ugnen än vad receptet angav, kycklingen vätskade av sig.

    grönsaksplåt med marinerad kyckling och sval citronsås-vvsmartmat-matkasse-hemköp-viktväktarna

    Till 4 portioner behöver man:

    Grönsaker:

    1 bakpotatis (400 gram)

    500 gram palsternackor

    350 gram morötter (4-5 st)

    1 orange paprika

    1 zucchini

    2 msk olja

    1 ½ tsk salt

    2 krm svartpeppar

    Kyckling:

    600 gram kycklinglårfilé

    2 msk olja

    1 msk kinesisk soja

    1 pressad vitlöksklyfta

    1 tsk rosmarin

    1 tsk timjan

    1 tsk flytande honung

    ½ tsk salt

    2 krm svartpeppar

    Citronsås:

    1 liten citron

    3 dl gräddfil (12%)

    1 tsk flytande honung

    70-100 gram babyspenat

    100 gram rostade solrosfrön

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala de grönsaker som behöver det.
    3. Skär potatisen, palsternackor och morötter i 1 cm breda stavar. Skär paprikan i stora bitar och skär zucchinin i 1 cm breda slantar.
    4. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar.
    5. Lägg det i en djup ugnsplåt och rosta grönsakerna mjuka högt upp i ugnen i 15 minuter.
    6. Förbered kycklingen på en gång så att den hinner dra lite i marinaden. Lägg kycklingen i en bunke. Tillsätt olja, soja, pressad vitlöksklyfta, örter, honung, salt och peppar. Blanda så att kycklingen täcks helt med marinaden och låt den stå och dra.
    7. Ta ut plåten med grönsaker efter cirka 15-20 minuter och fördela kycklingen ovanpå.
    8. Stek i ytterligare 15-20 minuter tills kycklingen är färdig och fått färg.
    9. Tillaga såsen under tiden så här: Riv skalet från 1 citron i en skål.
    10. Blanda ner saften från ½ citron och tillsätt gräddfil, honung, salt och peppar. Rör om och låt smakerna sättas tills kycklingen och grönsakerna är färdiga.
    11. Strö över babyspenat över plåten. Servera med citronsåsen och toppa med goda rostade solrosfrön.

    grönsaksplåt med marinerad kyckling och sval citronsås-vvsmartmat-matkasse-hemköp-viktväktarna

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):
      • Enligt receptet ovan: 15 points per portion
      • Med 0% grekisk yoghurt istället för gräddfil samt 50 gram solrosfrö istället för 100 gram : 7 points per portion
    • WW Points: enligt receptet ovan så blir 1 portion hela 20 points.
    • MEN om du byter ut kycklinglårfilén till kycklingfilé, gräddfilen till lättyoghurt naturell 0,5% (det blir inte lika tjockt men lika gott) eller Larsas 0% yoghurt och minska på solrosfrön till 50 gram, då är en portion 9 points.
     
  • 11 och mer points,  Fisk och skaldjur,  WW Points

    Spättarullader på savoykålsbädd med picklad rödlökstopping

    Denna vecka så har jag fått hem Hemköps Matkasse ”Vardagskasse Laktosfri” och självklart så kommer jag att lägga ut de recept vi tillagar här på bloggen. Jag fick hem matkassen sent på söndagskvällen, men det var helt okej då råvarorna var jättefina och fräscha. Igår så tillagade vi första maträtten och det blev Spättarullader på savoykålsbädd med picklad rödlökstopping. Det var gott men oj vad det luktade här hemma av parmesanosten som finns i såsen. Vi fick vädra ganska länge på grund av den. Gör gärna picklad rödlök kvällen innan så att den får stå och gotta sig i lagen.

    20160829_190145

    Till 4 portioner behöver man:

    Picklad rödlök: 3/4 dl vitvinsvinäger, 2 msk socker, 2 msk vatten, 100 g rödlök, 1 äpple, 20 gram bladpersilja

    Spättarullader: 600 gram rödspättafiléer, 500 gram savoykål, 1 msk smör, 1 ½ dl matlagningsgrädde, 1 ½ dl vatten,  ½ msk majsstärkelse, 100 gram riven pecorinoost, 2 krm svartpeppar, 3/4 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 250 gram okokt matvete

    Gör så här:

    Börja med att göra picklad rödlök: Blanda vitvinsvinäger med socker och 2 msk vatten i en djup skål. Skär rödlöken i tunna halvmånar och lägg ner i lagen. Låt det stå och dra. Om du gör den kvällen innan så ska den stå i kylen och dra. Koka matvete enligt anvisningarna på förpackningen.

    Spättarullader på savoykålsbädd-hemköp-matkasse-viktväktarna-smartpoints-

    Strimla savoykål. Smält smöret i en traktörpanna och bryn savoykål på medelhög värme i cirka 5 minuter. Vispa samman grädde, vatten, majsstärkelse, pecorinoost och peppar i en bunke. Ta fram spättafiléerna och krydda med salt och vitpeppar. Rulla ihop filéerna och lägg ner i pannan ovan-på savoykålen. Häll över såsen och lägg på lock. Låt det sjuda på låg värme i cirka 5-6 minuter tills fisken blir klar. Skär äpplen i ½ cm stora tärningar. Hacka bladpersiljan och blanda ner det i den picklade rödlöken. Servera rödspättan med savoykål, matvete och strö över picklad rödlök.

    Viktväktarna

    • WW Points: Picklad lök blir 3 points/portion, 12 points per portion för spättarullader och använder 4% matgrädde, totalt 15 points / portion.