Pasta med tomatsås och grönsaker

 

I måndags så var jag så där extremt sugen på pasta och resultatet blev ett litet hopkok av det jag hade i kylen. Det blev en vegetarisk pastasås till mig och resten fick med bacon i. Jag är helt såld på sockerärter för tillfället så det finns och kommer att finnas rätt så mycket i mina recept just nu. De är ju så knapriga och goda och fräschar upp vilken maträtt som helst med sin gröna fina färg. Men naturligtvis kan du ta vilka grönsaker som passar efter din smak eller vad som finns i din kyl. Jag hade i alla fall champinjoner, sockerärter, salladslökar, vitlök och röd paprika som jag fräste vid sidan om och blandade sedan ihop med tomatsåsen. De övriga ville ha frasig bacon som en extra touch på toppen.

Detta behöver du till 4 portioner:

6 dl valfri kokt pasta,

200 g champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

150 g sockerärter

4 salladslökar

salt

peppar

4 dl Keldas pastasås tomat & créme fraiche

(eventuellt 140 g bacon/kycklingbacon som topping)

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Stek grönsakerna i en stekpanna. Krydda med lite salt och peppar.
  3. Värm pastasåsen med grönsakerna eller i en liten kastrull om du vill servera allt för sig.
  4. Om du vill ha bacon till: Klipp baconet i små bitar och fräs i en torr panna, låt det dra på hushållspapper.
  5. Häll pastan i djupa tallrikar eller skålar. Häll över pastasåsen och grönsaker och strö över med bacon.
  6. Smaklig måltid!

Viktväktarna

  • WW Points: 7 points utan bacon – lägg till points för bacon/kycklingbacon om så önskas

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.