Tonfisksallad

 

Salladssäsongen börjar nu och här kommer ett recept på en god Tonfisksallad. Jag själv är inte så förtjust i tonfisk men med lite citronsaft på, så går det bra. Tonfisk i vatten är en mager proteinkälla som samtidigt är nyttig. Välj dock en konserv som är MSC-märkt, så vet du att den innehåller fisk som är fiskad på hållbart sätt. Tonfisk generellt kan innehålla onödigt mycket tungmetaller och då är tonfisk på burk bättre än färsk. För att göra salladen lite matigare så hade jag även i en varsin kokt potatis. Annars kan man lägga till vilka grönsaker som helst, ta det du har i kylen. Jag har inte använt någon dressing utan pressade över lite citron istället och det blev gott och fräscht. Mängden grönsaker bestämmer du helt själv. Jag hoppas att du kommer att prova detta recept.

Portioner: 2

Ingredienser: 

2 potatisar, kokta

2 ägg, kokta

1 burk tonfisk i vatten

valfri mängd isbergssallad

valfri mängd körsbärstomater

valfri mängd gurka

valfri mängd röd lök

valfri mängd röd paprika

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen om du inte redan har det. Skär den i mindre bitar så går det fortare.
  2. När potatisen är färdigkokt så kan du salta lite och ställa den åt sidan för att svalna.
  3. Koka äggen och dela dem sedan i halvor.
  4. Skölj alla grönsaker och skär/hacka dem i lagom stora bitar.
  5. Fördela allt i två djupa tallrikar eller skålar.
  6. Salta och peppra lite och avsluta med att pressa över lite citronsaft.

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025:) 0 points per portion eftersom potatisen är nollpoints i detta program.
  • WW Poäng: 2 poäng per portion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.