Grytor, Kyckling/Fågel, Pasta, Viktväktarna Smartpointsrecept

Jägarfruns kycklinggryta

Här kommer sista receptet från Linas matkasse som jag hade för någon vecka sedan. Om man inte gillar kycklinglårfilé så går det bra att byta ut den mot vanlig kycklingfilé. När vi gjorde denna rätt så var det slut på salvia här hemma så vi ersatte den med lite mera rosmarin bara…persiljan och parmesanen glömde vi helt bort.

Jägarfruns kyckling - viktväktarna - propoints - linas matkasse -

Till 4 portioner behöver du:

1 gul lök, 250 g champinjoner, 1 röd paprika, 1 tsk olivolja (rapsolja går också bra), 2 vitlöksklyftor, 1 msk tomatpuré, 1 msk honung, 1 tsk torkad rosmarin, 1 burk konserverade körsbärstomater, 1 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong, 600 g kycklinglårfilé, 2 tsk torkad salvia, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar,

Serveras med: pasta (typ papardelle) för 4 portioner, strö ev över lite färsk persilja, 50 g riven parmesan

Gör så här:

Strimla gul lök, champinjonerna och den röda paprikan. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs allt i 2-3 minuter. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré, honung, rosmarin, körsbärstomater, vatten och kycklingbuljongen. Rör ihop och låt det koka på svag värme.

Jägarfruns kyckling - linas matkasse - propoints - viktväktarna - recept - kyckling - nadjaskitchen.se - nadjas kitchen

Krydda kycklinglårfilén med salvia (eller ersätt det med rosmarin), salt och svartpeppar. Bryn kycklingen i lite olja i en het stekpanna. Lägg över tomatsåsen och låt det sjuda ihop 6-7 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Koka under tiden upp pastan i lättsaltat vatten.

Jägarfruns kyckling - linas matkasse - viktväktarna - propoints - recept med propoints - nadjaskitchen

Finhacka eventuellt lite färsk persilja och strö det över kycklinggrytan. Servera grytan med nykokt pasta och ev lite parmesan. Smaklig måltid.

Viktväktarna

Smartpoints: 4 sp/portion utan pasta och parmesan

Propoints: 7 pp/portion utan pasta, lägg till valfri portion pasta och räkna därefter.

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • milla

    2015/01/14

    Åh denna rätt är helt i min smak .)
    Ha det gott

Kommentera