Asiatiskt, Kyckling/Fågel, Viktväktarna Smartpointsrecept

Kyckling Paneng Red Curry

Denna kycklingrätt är så enkel att göra och rätt så snabblagad också. Jag har använt mig av Santa Marias kryddpåse för att göra det enkelt som möjligt, hittade den bland alla andra Asien-produkter. Och för att det ska gå riktigt snabbt så använde jag mig av en påse frysta wokgrönsaker.

Kyckling Paneng Red Curry-smartpoints-vvsmartmat-vvtillsammans-thaimat-thai-weightwatchers-redcurry-kokosmjölk

Till 4 portioner behöver man:

500 gram kycklingfilé, 1 burk kokosmjölk, 1 kryddpåse Asian Spices Paneng Red Curry, 1 tsk matolja, valfri mängd av wokgrönsaker

Gör så här:

Värm en wokpanna/traktörpanna med matoljan. Strimla kycklingfiléerna och fräs den i panna. Lägg till grönsakerna efter en stund och låt dem fräsa med. De ska bara mjukna lite.

Kyckling Paneng Red Curry-smartpoints-vvsmartmat-vvtillsammans-thaimat-thai-weightwatchers-redcurry-kokosmjölk

Tillsätt sedan kryddpåsen, blanda och lägg till kokosmjölken. Låt det puttra ihop i några minuter och servera det sedan tillsammans med kokta äggnudlar eller med ris.

Kyckling Paneng Red Curry-smartpoints-vvsmartmat-vvtillsammans-thaimat-thai-weightwatchers-redcurry-kokosmjölk

Viktväktarna

Smartpoints: En kryddpåse Paneng Red Curry, 1 Burk kokosmjölk samt 4 kycklingfiléer blir 49 smartpoints tillsammans. En portion blir då 12 sp. Lägg till sp för ris eller nudlar (4 sp).

Propoints: Denna påse är kostar 6 propoints, så dela det med antalet portioner (två eller tre), kycklingen (3 propoints eller duoval) o räkna ev. fettet ni steker den och grönsakerna i och om ni väljer ris eller nudlar till. Nice eller hur?

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

  • Karin

    2009/09/27

    Paneng är en stor favorit här hemma, supergod är den!

  • dennisMat

    2009/09/28

    Det ser väldigt gott ut! De kryddblandningarna är mycket bra!

  • Maria P

    2010/09/06

    Är viktväktare och älskar Thai-mat, detta blir ju hur billigt pointsmässigt som helst, men jag tar nog lite nudlar till….

  • Åse

    2010/11/30

    Hej!

    Jag googlade på Paneng Red Curry och hittade hit! Jag tänkte bara säga att du räknat fel på såsen =) Det blir 3 PP per portion, dvs 6 PP per påse.

  • Nadja

    2010/11/30

    Jag ska kolla upp detta och rätta till det omgående om det är fel

  • Nadja

    2010/12/01

    Åse hade så rätt! De uppgifter jag fick från Santa Maria från börja n felaktiga. En påse kostar 6 propoints och sedan är det att bara dela det på 2 eller 3 portioner.

    Tack Åse för att du uppmärksammade detta! Rätt ska vara rätt annars blir det ju tokigt 😀

  • Pingback: Veckans middag nr: 118 | Nadjaskitchen.se

  • Kalasmums

    2013/01/15

    Jag älskar thai-mat och detta lätt riktigt smarrigt 🙂

  • milla

    2016/11/30

    Oj vad gott
    Ha det bra
    Kram Milla

Kommentera