Kycklingcurrygryta

Här kommer det utlovade receptet på kycklingcurrygrytan. Det är en mild currysmak på grytan och var speciellt uppskattad av mina barn här hemma. Den är både lätt- och snabblagad, med andra ord perfekt för en vardag. Lägg gärna till grönsaker efter eget tycke och smak. Detta är en bas som passar alla och framför allt barn som inte är så förtjusta i att ha grönsaker i maten.

Till 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé, 2 dl okokt ris, 2 tsk matfett, 1 tsk curry, 1 tsk gurkmeja, 1 tsk paprikapulver, 1 pressad vitlök, 2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15 %, 1 dl vatten, 1 tsk redning, 1 msk kycklingfond, svartpeppar, ev salt

Gör så här:

Lägg riset på kokning. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn det i matfettet. Tillsätt kryddorna och vitlöken och låt det fräsa någon minut. Tillsätt sedan matlagningsgrädden, vatten och redning. Smaksätt med fond, peppar och eventuellt lite salt. Låt det småkoka i cirka 5 minuter. Servera grytan med ris, haricots verts och sallad till.

Viktväktarna

Smartpoints: 8 smartpoints inkl ris vid 4 % eller 7 % matlagningsgrädde och 11 smartpoints du använder 15 % matlagningsgrädde

Propoints: 8 propoints för en portion inkl. riset (beräknat på 4 % matlagningsgrädde)

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Kycklingcurrygryta

  1. Det här låter som en rätt för mig! 🙂 Slänger nog i lite grönsaker och mer kryddor i grytan 🙂

  2. Curry är gott! Skulle vilja ha lite mer grönsaker i grytan bara, men det är ju lätt att slänga i lite av det som finns hemma..

  3. Mums! Va gott det ser ut 🙂
    Här älskar vi kyckling och curry 😀
    Önskar dig en fortsatt fin fredag.

  4. Ser supersmarrigt ut, curry och kyckling passar ju så toppenbra ihop =) Kika gärna in på min matblogg och tävla gärna i min 1 års tävling =)

  5. Hej, använder själv ofta 15 % grädde, så inga problem.

    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *