Fjärilspasta med köttfärssås

En riktig Bolognesesås ska småputtras i timmar, ja så gör man i alla fall i Italien. Men min variant går lite fortare och är god ändå. Denna gång var vi hungriga som attan och ville få snabbt maten på bordet, så inga konstigheter blev det. Bara en enkel köttfärssås. Du kan naturligtvis lägga till rivna morötter, creme fraiche, svamp och annat om du så vill, men detta är en mycket god bas som jag rekommenderar. Fjärilspasta med köttfärssås

Detta behöver du till cirka 4 portioner:

600 g nötfärs 10 %, 1 gul lök, 1-2 pressade vitlökar, 500 g passerade tomater, oregano, svartpeppar, salt, ev riven ost

Gör så här:

Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Tillsätt nötfärsen när löken börjar få färg och bryn alltsammans tills färsen börjar snäppa. (Rör om då och då.) Tillsätt då passerade tomater, pressad vitlök och krydda sedan med oregano, salt och peppar efter smak. Låt allt puttra ihop i några minuter så att smakerna blandas ihop väl. Servera med nykokt valfri pasta. Strö eventuellt över lite riven ost,  den gör susen måste jag få säga. Smaklig måltid! Nadja

Viktväktarna

Smartpoints: 8 smart/portion (ost och pasta ej inräknad). Om du kör mättande dag så ska du välja 5 % nötfärs.

Propoints: 7 propoints/portion (ost och pasta ej inräknad)

5 thoughts on “Fjärilspasta med köttfärssås

  1. Jag ska prova det snart.
    kommer tillbaks om några minuter de se faktiskt gott ut 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *