Asiatiskt, Kyckling/Fågel, Viktväktarna Smartpointsrecept

Phad Thai med kyckling

Här kommer en enkel men god Phad Thai. Ibland behöver vi ta till genvägar då tiden bara inte räcker till. Att då använda färdiga woksåser tycker jag inte är fy skam jämfört med att må dåligt av stress. I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. Jag tror dock att den är borta ur deras sortiment och ersatts av phad thai sås på flaska. Använd såsen som grund och komplettera med grönsaker du/ni föredrar.

Phad Thai med kyckling

Till 2 portioner behöver du:

2 kycklingfiléer, 2 portioner okokta äggnudlar ( á 40 gram/portion enligt vv), 1 bit purjolök, 1 bit vitkål, 120 gram Phad Thai woksås, 10 stycken cashewnötter

Gör så här:

Börja gärna med att strimla allt; kycklingen och grönsakerna, och ha det klart när du börjar woka. Sätt gärna på vattnet till nudlarna så att den också är redo, för när du väl börjar så går det rätt så fort.

Phad Thai med kyckling

Hetta upp wokpannan och låt den blir riktigt varm. (Jag har en keramisk wokpanna från Tefal som indikerar när den är redo att användas. Att den är keramisk är ett stort plus då jag knappt behöver använda någon matfett alls.) Fräs först kycklingen och ta den sedan åt sidan för att fräsa vitkålen och purjolöken. Lägg till purjolöken på slutet då den blir mjuk nästan på en gång. Vid denna tidpunkt kan du även lägga äggnudlarna på kokning då de endast behöver tre minuter.

Phad Thai med kyckling

Lägg nu tillbaka kycklingen i wokpannan bland grönsakerna och häll även i woksåsen. Blanda och rör till sist även ner äggnudlarna. Servera genast och strö över nötterna. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 9 smartpoints/portion, 8 smartpoints/portion utan cashewnötter

Propoints: 9 propoints/portion

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

 • Karin

  2015/09/14

  Hur många gram räknar du att en kycklingfile är? 🙂

 • Nadja

  2015/09/14

  Hej Karin, en kycklingfilé är 125 gram (rå vikt). Så du behöver 250 gram till detta recept för två personer.

  Hälsningar Nadja

 • Marie Mossberg

  2016/01/24

  Hur många sp är nötterna så man vet om man tar bort dem

 • Nadja

  2016/01/24

  Hej Marie
  10 cashewnötter är 2 smartpoints. Om du utesluter nötterna i detta recept så blir det 1 smartpoints mindre per portion, dvs 8 smartpoints istället för 9.
  Hälsningar Nadja

 • Fröken M

  2016/01/24

  åh, det måste jag testa ! Satt just och var sugen på pad thai, men har aldrig lagat egen.

Kommentera