Currypilaff med kyckling och grönsaker

 

Jag gjorde Currypilaff med kyckling en kväll till middag, men kände att jag ville ha lite mer grönsaker i rätten än vad som finns i det gamla receptet. Sagt och gjort så la jag till lite fina gröna ärter och hackad röd paprika. Genast blev rätten både vackrare och godare. Glöm dock inte att servera rätten med mera grönsaker vid sidan om. Denna rätt går även att ha till matlåda/lunch dagen efter.

Du behöver detta till 4 portioner:

1 gul lök,

1 msk curry (eller efter eget tycke)

2 msk rapsolja

3 dl okokt basmatiris

6 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 dl gröna ärter

½-1 röd hackad paprika

500 gram kycklingfilé

salt

peppar

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken.
  2. Bryn löken tillsammans med curry i 1 matsked olja i kastrull.
  3. Tillsätt ris, vatten och fond.
  4. Låt koka upp och puttra under lock på svag värme i minst 20 minuter eller tills buljongen är borta.
  5. Prova och se om riset har mjuknat, lägg till lite mera vatten och fortsätt småkoka lite till om den inte är det.
  6. Lägg till mot slutet ärterna och paprika så att det bara mjuknar / värms upp.
  7. Medan riset kokar så skär du kycklingen i lagom stora bitar och steker den i resten av oljan.
  8. Salta och peppra kycklingen.
  9. När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stekta kycklingen.
  10. Smaka av och salta eller peppra eventuellt lite till.
  11. Servera pilaffen med lite mer grönsaker.

ViktVäktarna

  • WW Points: 9 points per portion

2 kommentarer

  • Nadja

    Hej Anna, jag har själv inte provat kikärtsris men är säker på att det går lika bra. Hoppas att du blev nöjd.
    Hälsningar Nadja

     
  • Anna Lundqvist

    Lagade detta nu på morgonen för att slippa stå ikväll efter jobb och gym Bytte ut basmatiris mot kikärtsris, som innehåller mer protein och fibrer än vilket annat traditionellt ris som helst. 3 dl ris och 4 dl vatten. Nackdelen med detta ris är att det kan bli lite grötigt, men smak och mättnad är det inga fel på. Är säker på att detta kommer smaka utmärkt

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.