Kasslersallad med vitlökssparris

 

Värmen fortsätter och här kommer ett recept som är både mättande och har mycket smak. Denna sallad passar både till lunch, matlåda dagen efter men även när man vill ha en lättare middag. Välj de grönsaker du gillar mest till salladen.

Till 4 portioner behöver man:

ca 500 gram kassler, 4 ägg, 1 knippe grön sparris, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk smör, isbergssallad, gurka, paprika, tomater, purjolök/salladslök, 1 dl majs m.m.

Gör så här:

Börja med att lägga äggen på kokning. Värm sedan en stekpanna med 1 tsk smör. Skär av ändarna på sparrisen och fräs den i smöret. Lägg till mot slutet 1 pressad vitlök och salta lite. Skiva och tärna kasslern. Tag ur sparrisen och fördela den på 4 tallrikar. Stek kasslern i samma stekpanna tills den får lite stekyta. Skölj och skär grönsakerna under tiden och fördela det på tallrikarna. När kasslern är klar så fördelar du den över salladen. Klart! Nu är det bara att njuta.

ViktVäktarna

 • WW Points: 4 points per portion

4 kommentarer

 • Nadja

  Hej
  Jag har ätit både det som kallt och varmt, så du kan välja själv hur du vill göra.

  Hälsningar Nadja

   
 • Nadja

  Hej
  Nej det är ingen korkad fråga alls. Innan programmet WW Flex kom så hette Viktväktarnas program Smartpoints. Viktväktarna har tyvärr behållit namnet på beräkningen av livsmedel med ”smartpoints” även i det nya programmet istället för t.ex döpa om det till flexpoints. Du är inte den första som blir förvirrad. Det är bara Viktväktare som varit med en längre tid som förstår skillnaden på en gång, för det finns en skillnad mellan programmen, mest skiljer det sig åt på de produkter som har nollpointsvärde.
  Om du följer Viktväktarna online eller går idag på möten, så är det WW Flex du ska titta efter i mina uträkningar.

  Lycka till och återkom gärna om du har fler frågor.

  Hälsningar Nadja

   
 • Eva

  Ursäkta en korkad fråga, men vad är det för skillnad i pointsräkning på ww flex och smartpoints?

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.