mittWW Smartpoints BLÅ,  Tårtor,  WW Propoints (gammalt),  WW SmartPoints

Nötrulltårta med apelsinkräm

 

Denna rulltårta, eller ska jag kalla den för en bakelse, är väldigt uppfriskande. Apelsinen bidrar med en fräschhet och mildrar det söta. Rulltårtor är mycket enkla att göra och det går så snabbt. Dessutom kan man variera i det oändliga. När jag gjorde fyllningen så blev den inte så fast som jag ville ha den, fast jag vispade den inte utan bara rörde runt. Tänk på det när ni gör den, följ receptet. Jag löste problemet med att lägga i 2 tsk potatismjöl, då tjocknade fyllningen till utan problem. Tårtan är glutenfri.

Nötrulltårta med apelsinkräm

Till 10 bitar så behövs det:

Rulltårta: 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 100 g hasselnötter (malda), 2 msk potatismjöl, 1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning: 2 gelatinblad, 1 ägg, 1/2 dl socker, 1 1/2 dl vispgrädde (20 %), rivet skal av 1/2 apelsin, 1 dl pressad apelsinsaft

Garnering: 1 dl vispgrädde (20 %), 1 bit/ruta riven mörk choklad, lite apelsinrasp

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda malda nötter, potatismjöl och bakpulver tillsammans och vänd ner det sedan i äggsmeten.

Nötrulltårta med apelsinkräm

Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40) med bakpapper. Grädda näst längst ner i ugnen i 250 grader, ca 5 minuter. Passa tiden! Stjälp upp kakan på sockrat papper. Lossa försiktigt papperet den har gräddats på och rulla ihop kakan. Om papperet inte vill lossna, kan man pensla på lite med kallt vatten, det brukar hjälpa. Låt den kallna.

Nötrulltårta med apelsinkräm

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 10 minuter. Blanda ägg, socker och grädde i en kastrull. Vispa krämen tjock på svag värme. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i krämen. Tillsätt apelsinskal och saft. Låt krämen svalna. Här fick jag lägga till 2 tsk potatismjöl för att få krämen lite tjockare.

Nötrulltårta med apelsinkräm

Rulla försiktigt ut kakan. Bred krämen över den och rulla ihop den igen. Skär den i 10 bitar. Garnera med vispad grädde, riven choklad och lite apelsinrasp. Förvara i kylskåp.

Viktväktarna

  • WW Flex: totalt har receptet 96 smartpoints. Vid 10 bitar så blir det en bit 10 smartpoints och vid 12 bitar så är 1 bit 8 sp.
  • Smartpoints: totalt har receptet 104 smartpoints och vid 10 bitar så blir en bit 10 smartpoints
  • Propoints: Skär rulltårtan i 10 bitar och då kostar en bit 6 propoints.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.