• Middagsmenyer

    Middagsmeny 36/2018

    Då var det en dags för en ny middagsmeny och eftersom inlägget med måltider för endast 2 smartpoints blev så otroligt uppskattat, så har jag fokuserat på att veckans rätter är mellan 4-5 smartpoints. Points för ris, pasta eller potatis kan behövas läggas till om vill ha det, annars är det bara att fylla halva tallriken med mycket grönsaker. Anpassa denna middagsmeny till er vardag och byt ut rätterna till de dagar som passar er, tex kör crepes en söndag om ni har ont om tid på måndag. För att komma till recepten så är det bara att klicka på bilden eller rättens namn. Önskar er en toppenfin vecka!

    Måndag: Crepes med champinjoner, bacon och ost (5 sp)

    Tisdag: Mör kyckling i sås (5 sp)

    Onsdag: Grönsakssoppa med lökchutney (vegetariskt) (4 sp)

    Torsdag: Kotlett i god paprika- och chilisås (5 sp)

    Fredag: Tortillapajer (5 sp)

    Lördag: Ugnsbakad fisk i mild sås (4 sp)

    Söndag: Hackad biff med paprika (5 sp)

     
  • 0-5 Points,  Indiskt,  Kyckling/Fågel,  WW Points,  WW Points 2025

    Tikka Masala kycklinggryta

    Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. Till det kan man servera basmatiris eller doppa naanbröd till. Det är hur gott som helst! Rätten är även perfekt till matlåda nästa dag.

    Portioner: 4

    Ingredienser:

    500 g kycklingfilé

    1 röd paprika

    1 burk Santa Marias India Tikka Masala Cooking Sauce

    2 tsk matolja

    15 cashewnötter

    Gör så här:

    Strimla kycklingfilén och fräs den i lite matolja tills den börjar få färg. Kärna ur paprikan och strimla även den, tillsätt den då kycklingen börjar bli färdig för den ska endast mjukna lite men ändå har kvar lite tuggmotstånd. Häll i såsen och låt allt puttra ihop i några minuter.  Krossa cashewnötterna lätt och strö över i pannan. Servera gärna grytan till basmatiris, naanbröd och eventuellt raita. Det kan inte bli snabbare och lättare vardagsmat eller vad säger ni?

    PS! Nötterna kan naturligtvis uteslutas vid allergi.

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025): 5 points per portion. Lägg till points för ris eller naanbröd.
    • WW Points: 5 points per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för ris/naanbröd. Om man inte vill ha cashewnötter på så blir det 4 points.
     
  • Nadja tipsar

    7 måltider för endast 2 smartpoints

    Planering är lite A och O för att det ska fungera för mig. Jag gör dessa inlägg med rätter som har få smartpoints och har dom till hands när jag ska ut på middag eller blir bjuden på middag, för då brukar man oftast inte veta vad man kommer att äta eller hur många points som kommer att gå åt. Med ViktVäktarna behöver man inte gå hungrig eller hoppa över en måltid för att man ska på fest eller när man ska äta en extra god och (dyr i smartpoints) middag. Utan då kan man ta och äta något av dessa rätter till lunch istället. Här delar jag med mig av 7 olika måltider som endast har 2 mittWW Smartpoints BLÅ per portion. Om man sedan vill ha potatis, ris eller pasta till rätten så får man eventuellt lägga till points för det. Men om man serverar rätterna med mycket grönsaker till, så blir det som sagt bara 2 smartpoints per måltid.  Klicka på rättens namn eller på bilden så kommer du direkt till receptet. Åt gott och må gott! Nadja

    TIPS: Klicka HÄR om du vill se 7 måltider för endast 1 smartpoints

    1. Kyckling i balsamico- och oreganosås

    2. Laxbit med vitlökssparris

    3. Vegetarisk/Vegansk fylld paprika

    4. Skink, ost och tomatomelett

    5. Kasslersallad med vitlökssparris

    6. Kyckling med mozzarella, pinjenötter och paprika

    7. Fisk med vitt vin och gröna ärter

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 35/2018

    Hej på er, hur har ni det? Jag har själv avverkat min första arbetsvecka och den har varit lite smått stressig. Mycket att komma in i på nytt efter att man har nollställt huvudet under semestern. Som ni ser så har jag bytt layout på min blogg och jag vill bara lite kort berätta varför. Den gamla upplevdes inte så användar vänlig av er läsare. Det var många som inte hittade var man t.ex lämnar kommentarer, speciellt nu när tävlingen med ViktVäktarna är i full gång och många vill vara med. Ni som vill lämna kommentarer (och det vill jag gärna att ni gör) men inte hittar riktigt vart ska göra det, bör göra så här: Klicka på själva inlägget (t.ex. rubriken) eller på ”Read More” så kommer du se vart du kan lägga din kommentar. Lite klagomål har även funnits på typsnittet, att den inte var så tydlig. Jag hoppas att denna blir bättre för er och att ni kommer att gilla den. Jag är själv ingen mästare på layouter och sånt, så jag får använda mig av färdiga ”paket” och ta det som finns med där. Jag vill även säga att äldre inlägg kan se lite tokiga ut då de är anpassade efter den gamla layouten och passar kanske då inte ihop med den nya. Här tänker jag framför allt på mina ”Middagsmenyer” som har flera bilder i samma inlägg, men jag ska försöka rätta till det så snart jag kan. Lämna gärna feedback om vad ni tycker om denna layout, både ris och ros vill jag ha. Trevlig vecka på er!

    Måndag: Fläskfilégryta med gräslöksost 

    Tisdag: Fisk med mandel- och osttäcke

    Onsdag: Pasta med tomat och grönsaker (vegetariskt)

    Torsdag: Currykyckling med kokosmjölk

    Fredag: Köttfärsenchiladas

    Lördag: Allt-i-ett-i-ugn

    Söndag: Kyckling med champagnesås

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 34/2018

    Då var man tillbaka från utlandsresan och är i full gång med planeringen av att äta rätt med Viktväktarna. Jag har fyllt i checklistan från och med fredags och vill nu komma in i bra rutiner igen. Jag tänkte skriva att nu får det vara slut på det goda, men det blir ju så fel. Jag äter ju gott med Viktväktarna också och utesluter ingenting. Jag bara anpassar mina portioner och har koll på hur mycket jag stoppar i mig istället. Det är Viktväktarna i ett nötskal. Här kommer vår middagsmeny som jag planerat för nästa vecka. Ha det så gott så länge! /Nadja

    PS! Kika in på här på bloggen på tisdag, då händer det något skoj som du inte vill missa.

     

     

     

     

     

    Måndag: Vietnamesisk nudelsallad (jättegod!)

    Tisdag: Krämig Chicken Korma

    Onsdag: Couscousröra med kycklingkorv

    Torsdag: Sesamhoki i mild citronsås

    Fredag: Crunchy Salsa Burger

    Lördag: Aubergine och Zucchinilasagen (vegetariskt)

    Söndag: Skinkinlindad kyckling med färskost

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 33/2018

    Halva augusti har snart flugit förbi och folk börjar smått komma tillbaka från sina semestrar. Här kommer ytterligare en middagsmeny till er som vill komma in de vanliga rutinerna igen. Ha det så gott. /Nadja

     

     

     

     

     

    Måndag: Mager Quiche Lorraine

    Tisdag: Kyckling i dragonsås med purjolök

    Onsdag: Spagetti med supergod kasslersås

    Torsdag: Snabblagad quornburgare 

    Fredag: Fish Tacos

    Lördag:  Varm smörgåstårta

    Söndag: Fläskfiléwok med stekta nudlar

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 32/2018

    Trots semestertider så har jag märkt att det fortfarande finns tappra själar som vill ha vår middagsmeny, jättekul! Menyerna är en av bloggens mest tittade inlägg och det är så roligt att få kunna hjälpa till och om inget annat ge er lite inspiration till er matlagning hemma hos er. Denna vecka vill jag tipsa er lite extra för den Cayennepanerade kycklingen – riktigt mumsigt är det så prova på. Många kramar till er!

                        

     

     

     

     

    Måndag: Fisk med örter, chili och gräslök

    Tisdag: Tortellini med röd chili, basilika och vitlök

    Onsdag: Italienska tortillabåtar (vegetariskt)

    Torsdag: Radiatori med pepparkyckling

    Fredag: Korvtaco med guacamole och tacoyoghurt

    Lördag: Grekisk fläskkarré med tzatziki och medelhavssallad (gott att grilla!)

    Söndag: Cayennepanerad kyckling 

     

     
  • 0-5 Points,  6-10 Points,  Fisk och skaldjur,  WW Points,  WW Points 2025

    Fisk i gräddig purjolökssås

    Favoritrecept i repris! Riktigt gott är detta recept med denna milda och goda purjolökssås. Prova så får ni se. Om man är Viktväktare och vill få ner pointsen lite så är det bara att välja grädde med lägra fetthalt. Jag föredrar Valios laktosfria med 10 % fetthalt.

    Detta behöver du till 4 personer:

    600 g torskrygg, salt och citronpeppar efter smak, 1 tsk rapsolja till stekning

    Purjolökssås: 1 stor purjolök, 1 tsk rapsolja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde, salt, peppar, ev 1-2 msk pressad citronssaft

    Gör så här:

    Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite rapsolja snabbt utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Skär fisken i så att det blir 4 bitar. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.

    Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Servera fisken med kokt potatis och citron att pressa över fisken med. Gott!

    Viktväktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025):
      • Med 4 % matlagningsgrädde: 2 points per portion
      • Med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 4 points per portion
      • Med 15 % matlagningsgrädde: 6 points per portion
    • WW Points: 1 portion  är 2 points per portion med 4 % grädde och 4 points per portion med 10% laktosfri grädde. Lägg till points för potatis eller liknande.
     
  • 6-10 Points,  Godis,  WW Points

    Energibarer

    Jag har nu dammat av detta inlägg som jag gjorde för 8 års sedan. Det jag minns är att de var goda och jag tänker att de är så mycket bättre än de som massproduceras. Här vet man åtminstone vad de innehåller. De är toppen att ha som mellanmål eller när suget efter något sött faller in. Man kan ersätta det vita sockret med honung om man så vill eller utesluta det helt. Receptet ska ge 16 bars, men skär upp det i så stora bitar du själv önskar – ju mindre och fler bitar, desto mindre points per bar.

    Till 1 sats (16 bars) behöver du:

    100 g blandad torkad frukt så som aprikoser, äppelringar, plommon och päron, 100 g mörk choklad, 150 g smör, 1/2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 dl ljus sirap, 5 dl fiberhavregryn, 1 dl kruskakli, 1 ägg, 2 dl cashewnötter

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka frukt och choklad. Smält smöret. Rör i socker, vaniljsocker, sirap, havregryn, kruskakli och ägg. Blanda i frukt, choklad och nötter. Tryck ut smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper. Platta till ordentligt. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

    Låt kakan kallna. Ställ formen i frysen cirka 1 timme. Skär den sedan i bitar. Förvara bitarna i frysen och ta fram en stund, cirka 20 minuter, innan de ska ätas. De är även toppen att ha med i skid- och pulkabacken. Förpacka dem då väl i smörgåspapper så att de inte går sönder.

    ViktVäktarna

    • WW Points: hela satsen har 173 points med smör och 159 points med margarin 80 %. Vid 16 bitar så blir det 11 points per bit med smör och 10 points med margarin.