Middagsmeny 42/2018
Vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna! Naturen sprakar av härliga färger och det är skönt ute. Därför kommer jag vara lite kort och lägga snabbt ut nästa veckas meny (som innehåller sååå mycket gott). Jag vill ut och promenera och passa på och njuta av det härliga vädret. Ha en riktigt skön söndag! /Nadja
Måndag: Pasta Carbonara Leggera
Tisdag: Indiskt kikärtgryta med halloumi (vegetariskt)
Onsdag: Kycklinggryta med bacon
Torsdag: Krämig tagliatelle med rökt lax och citron
Fredag: Smoky BBQ Chicken Tortilla
Lördag: Fläskfilé Provencale
Söndag: Ost- och paprikabiffar
6 goda frukostar
Att äta frukost är viktigt. Jag vill till exempel inte äta frukost på en gång när jag vaknar, men efter en timme eller två så vill jag ha något lätt. Just nu är jag insnöad och på att äta Kesobröd med kokt ägg till på vardagarna. Men på helgerna vill jag gärna festa till det och kan då äta gröt, plättar eller något god omelett. Här kommer tips på 6 olika frukostar som du kan variera emellan. Vilken är din favoritfrukost?
1: Kesobröd med kokt ägg (valfritt pålägg, 4 smartpoints (3 sp för brödet + 1 sp för pålägg)
2. Havrepannkakor, 3 smartpoints
3. Skink, ost och tomatomelett, 2 smartpoints
4. Rågsmörgås, 6 smartpoints
5. Havregrynsgröt med äpple och kanel, 4-6 smartpoints
6. Kesoplättar, 5 smartpoints
Middagsmeny 41/2018
Veckan som gått har varit kall och blåsig. Vi har fått plocka fram lite varmare kläder för att inte frysa. Morgontemperaturen har inte varit mycket att hurra för, typ legat runt 5-6 grader bara. Här är vår middagsmeny för nästa vecka. Testa gärna den vegetariska/veganska fyllda paprikan. Den är smakfull och har lite sting (minska/uteslut cayennepeppar om du så vill) och är även toppen till matlåda nästa dag. I övrigt kan jag berätta att middagarna i veckans meny har 4 smartpoints enligt WW Flex. Det kan hända att man får lägga till points för kolhydrater om man vill ha det. Önskar er en toppenfin vecka! Nadja
Måndag: Vegetarisk fylld paprika (2 halvor per portion)
Tisdag: Kycklingwok med ris
Onsdag: Hemmagjorda fiskpinnar med gräslöksyoghurt
Torsdag: Couscousmix med chorizo
Fredag: Chili con carne
Lördag: Marinerade kotletter (kan grillas om vädret så tillåter)
Söndag: Ostbiffar med paprika- eller purjolöksströssel
Kycklinggulasch
Här kommer en gulasch som värmer i kylan. Den är väldigt lättlagad, mustig och god. Jag har gjort den på kycklingfilé istället för nötkött och på så sätt fått ner pointsen rejält för oss ViktVäktare. I en klassisk ungersk gulasch har man även potatis, men det finns inte med här. Fyll gulaschen med andra grönsaker istället. Denna kycklinggulasch kan man äta som soppa eller som en gryta, beror helt på hur mycket man späder ut den.
Till 4 portioner behöver man:
800 gram kycklingfilé, 1 msk rapsolja, 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor, 1-2 morötter, 1 röd paprika, 1 tetra finkrossade tomater, 5 dl vatten, 1 liten sockerbit, ½ tsk sambal oelek, 1 msk tomatpuré, salt, peppar och ev. lite kummin
Gör så här:
Skär kycklingfilén, paprikan och löken i mindre bitar. Skiva moroten i slantar. Hetta upp oljan i en kastrull/gryta. Fräs löken, paprikan och kycklingfilén en stund innan du lägger till moroten. Pudra på paprikapulver, pressa i vitlöken, lägg i tomatpuré och lite sambal oelek, salta och peppra (ev lite kummin om man gillar det). Blanda och fräs någon minut innan du häller på krossade tomater och vatten. Lägg i en liten sockerbit för att balansera upp syran från tomaterna. Låt gulaschen puttra i cirka 10 minuter. Späd eventuellt med mera vatten och du vill ha det mer som en soppa. Smaka av och krydda eventuellt lite mera.
Servera gulaschen som den är eller med kokt potatis, ris, pasta eller bara en bit bröd. Glöm inte ha en tallrik grönsaker bredvid också.
ViktVäktarna
- WW Points: 1 points per portion
Middagsmeny 40/2019
Det är inte alltid så lätt att göra en veckomeny. Jag vill både att det ska vara varierat och sedan måste jag även ta hänsyn till smartpointsvärdet eftersom jag är en ViktVäktare. Ibland lyckas jag och ibland inte. Sedan kan det även hända att jag byter ut middagen en kväll då ingen i familjen är riktigt sugen på det som är planerat. Då blir det oftast någon favorit eller så blir det något helt nytt. Men även verkligheten kan slå till och ingen av oss hinner laga någon middag. Vad gör man då? Jag brukar oftast då köpa färdig grillad kyckling, jättebra ”snabbmat” i mina ögon. Oftast gör jag någon form av kycklingsallad eller kokar snabbt upp lite couscous och middagen är färdig. Vad är snabbmat för dig? Vilket är ditt bästa tips på snabbmat? För att komma åt recepten så är det bara att klicka på bilden eller på rättens namn. Ha nu en riktigt fin höstvecka. / Nadja
PS! Prova veckans fiskrecept, den är mycket god.
Måndag: Tagliatelle med sås av bacon, ost och vitlök
Tisdag: Marockansk Couscous med kebabbiff
Onsdag: Halstrad fisk med frisk basilikasås
Torsdag: Örtgratinerad korv
Fredag: Auberginemoussaka
Lördag: Svamplasagne (vegetariskt)
Söndag: Gulaschsoppa (Crock-Pot)
Middagsmeny 39/2018
Visste ni om att detta blir den 405:e middagsmenyn som kommer ut på bloggen? Det finns alltså middagsmenyer för mer än ett helt år här på bloggen. Jag har fått frågan om hur man kommer till recepten för alla rätter som finns i menyn. Och svaret är att det bara är att klicka på bilden eller på rättens namn så kommer ni direkt till receptet. Enklare kan det inte bli 🙂
Visste ni också att det finns mer än 600 recept som är beräknade enligt ViktVäktarnas program och mer kommer. Jag har hunnit räkna om alla tidigare recept som hade uträkningar från tidigare Viktväktarprogram, nu återstår bara gamla recept som inte saknar uträkningar helt och hållet.
Hoppas nu att ni hittar något gott i veckans meny som ni vill prova. Jag vill gärna tipsa lite extra för köttfärsrulladerna, de är grymt goda med tomatsåsen. Trevlig söndag! Nadja
Måndag: Fyllda Pastakuddar i tomasås (vegetariskt)
Tisdag: Fläskytterfilé med ostmos
Onsdag: Citron- och vitlöksfisk med rostade tomater
Torsdag: GreenCurry Chicken Wok
Fredag: Mexikansk Soppa med Chorizo tillsammans med Vallmobröd
Lördag: Köttfärsrullader med timjan och tomatsås med grönsaker
Söndag: Kycklinglasagne
Middagsmeny 38/2018
I skrivande stund så är det lite ruggigt och kallt. Är det så att hösten är här nu? Om jag tittar på prognosen för de kommande dagarna, så blir det halvklart och dagstemperaturen når knappt 20 grader. Det innebär för mig lite varmare mat och mina middagsmenyer kommer att visa det. Jag hoppas att ni finner något gott att prova. Ha en fantastisk vecka! Nadja
Måndag: Fiskgratäng med bladspenat och pinjenötter
Tisdag: Zucchiniplättar med sås av fetaost och grillad paprika (vegetariskt)
Onsdag: Kyckling Paneng Red Curry
Torsdag: Korvgryta med svamp
Fredag: Hemmagjord Tacopizza
Lördag: Jägarfruns kycklinggryta
Söndag: Ugnsstekt Falukorvspytt
Barbequekotletter med grönsaksris
Passa på och grilla en gång till innan det blir för kallt och regnigt. Härliga kotletter som är penslade med Santa Marias American Barbeque Sauce är riktigt gott. Denna barbequesås passar perfekt till fläskkött och till kyckling. Servera kotletterna med grönsaksriset och eventuellt lite extra BBQ-sås.
Detta behöver du till 4 portioner:
ca 600 g benfri kotlett
1 dl Santa Maria American Barbeque Sauce
salt och peppar
Grönsaksris:
4 portioner Jasmin eller Basmatiris (400 g kokt)
2 dl fryst grönsaksmix paprika-majs-ärter
lite paprikapulver
salt
Gör så här:
- Skär kotletten i lagom tjocka skivor, cirka 1-1 1/2 cm tjocka. Lägg köttet på en varm grill och pensla köttet med Santa Marias American Barbeque sauce ett antal gånger under grillningen, ju mer du penslar på desto mera smak. Gör samma sak när du vänder på köttbiten. Salta och peppra mot slutet. Hur enkelt som helst och snabbfixat.
- Grönsaksriset gör du så här: Koka upp riset enligt förpackningens anvisningar.
- Fräs grönsaksmixen i en panna och krydda lite med paprikapulver och salt. Grönsakerna ska bara bli lite varma.
- Blanda grönsaksmixen med det kokta riset.
- Servera kotletterna med grönsaksriset och gärna mer grönsaker till. Smaklig måltid!
ViktVäktarna
- WW Points: 9 points per portion enligt receptet ovan
Kebabkryddade lövbiffsstrimlor med stekt lök i ris
Här har jag tagit en nötrulle, strimlat den och kryddat den med god kebabkrydda samt rostad spiskummin och peppar. Till detta så kokade jag lite ris och medan jag gjorde det blev jag sugen på stekt lök. Vips så stekte jag lite lök och därav denna blandning. Om man vill ha så passar även en god beasås till detta.
Till 4 portioner så behövs det:
800 g lövbiff/nötkött (t.ex. innanlår), 2 msk rapsolja, 1 msk kebabkrydda, några tag från kryddkvarnen roasted cummin and peppar (santa maria), salt, 4 portioner nykokt basmatiris, 1 stor gul lök, kinesisk soja, salt, peppar
Gör så här:
Skär och strimla nötrullen i tunna strimlor. Stek i traktörpanna med 1 1/2 msk rapsolja i. För att inte nötköttet ska bli segt så brukar jag hälla i lite vatten så att köttet få koka sig lite mjuk innan den fräses och får fin färg. På så sätt blir den inte seg och gummiaktig. Under tiden kan du koka basmatirisen. Skär löken i tärningar och låt den få fräsa i en liten stekpanna (1/2 msk olja) och mjukna men ej ta färg. När löken är mjuk så häller jag i lite kinesisk soja för att få lite sälta och färg på löken. Krydda eventuellt lite till med salt och peppar. Blanda ner löken i riset. Servera allt vackert på tallriken med en isbergssallad vid sidan om. Njut!
ViktVäktarna
- WW Points (programmet från 2025): 7 points per portion (lövbiff är här nollpointsmat)
- WW Points: 10 points per portion
Middagsmeny 37/2018
Då var det dags för en ny middagsmeny. Jag vill passa på att välkomna alla nya som har hittat hit, jättekul att ”se” er! Jag kan kort berätta att varje söndag så lägger jag ut vår middagsmeny för kommande vecka, delar med mig av den så ni kan få lite tips och inspiration. Alla recepten som läggs ut är uträknade efter ViktVäktarnas senaste program, WW Flex, men det finns även uträkningar från tidigare program. Om du idag följer ViktVäktarna så ska du följa det som heter WW Flex Smartpoints och inget annat. Jag blir även glad när ni lämnar små kommentarer på rätter ni har provat, så gör det gärna, både ris och ros vill jag se. Jag finns även på Instagram samt Facebook, och så kan du prenumerera på bloggens inlägg. Då får du mail när ett nytt inlägg/recept finns ute. Denna funktion hittar du i sidomenyn, fyll i din mail adress och tryck prenumerera, klart. Du kan alltid avsluta prenumerationen enkelt ifall du ångrar dig. Veckans middagsmeny innehåller en blandad kompott av både kött, fisk och vegetariskt – något för alla smaker. Ha en superfin vecka! /Nadja
Måndag: Äggkaka med squash (vegetariskt)
Tisdag: Het kycklingsoppa med nudlar
Onsdag: Snabba pastan
Torsdag: Fisk a la bourguignonne (fisk med sidfläsk och champinjoner)
Fredag: Kycklingquesadillas
Lördag: Fläskfilépytt
Söndag: Rosmarin- och vitlöksmarinerade kotletter gärna med ugnsbakad Chili- och vitlökspotatis