• 6-10 Points,  Kondisbitar,  WW Points

    Havrebollar

    Vill du snabbt stilla sockerbegäret så ska du göra dessa godingar. Smeten är kladdig och svår att forma, men bollarna stelnar och blir som de ska efter ett par timmar i kylen. Dessa havrebollar går bra att frysa eller göra dubbel sats. Om man vill få ner pointsen eller inte äta vitt socker så kan man byta ut den mot Stevia. Jag har dock inte provat det själv och men tror att resultatet skulle bli detsamma.

    Detta behöver du till cirka 25 bollar:

    6 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl kokos, 1/2 msk vaniljsocker, 4 msk Oboy, 150 g rumsvarmt smör, 1/2 dl varmt kaffe, 1/2 dl mellanmjölk,  2 dl kokos att rulla bollarna i

    Gör så här:

    Blanda alla torra ingredienser med margarinet. Lägg till kaffe och mjölk. Vispa sedan med elvisp tills havregrynen är smulade. Det ska vara en ganska kladdig smet. Låt det stå minst i 10 minuter i kylen. Rulla sedan till bollar. Storlek efter tycke och smak. Rulla bollarna sedan i kokosflingor. Ställ bollarna kallt.

    Viktväktarna

    • WW Points: hela satsen har 187 points med smör. Vid 25 bollar så blir en boll 7 points.

    ~~ Instagram: Nadjaskitchen.se ~~ Facebook: Nadjaskitchen.se ~~

     
  • 0-5 Points,  6-10 Points,  Kyckling/Fågel,  Pasta,  WW Points

    Radiatori med pepparkyckling

    Det är lite segt mellan inläggen för tillfället för jag försöker njuta av varje ledigt tillfälle. Med detta enkla men mycket goda pastarecept ska jag försöka blidka er lite. Radiatori är en pastasort från Zeta med 100 % fiber, men självklart kan ni ta vilken pasta ni än vill. Jag tycker själv det är skoj att variera så blir även ögat glad när maten dukas fram. Kycklingen blir kryddad av både peppar, vitlök, senap och persilja – en mycket god kombination.

    Detta behöver du till 4 portioner:

    700 g kycklingfilé, 1 msk olja, 1/2 tsk salt, 2-3 krm grovmalen svartpeppar, 2 msk hackad persilja, 2 vitlöksklyftor, 2 ½ dl matlagningsgrädde, 2 tsk fransk senap, 4 portioner (6 dl) kokt radiatori eller annan valfri pasta

    Gör så här:

    Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av. Strimla under tiden kycklingfiléerna och fräs den i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg till persiljan och pressad vitlök. Tillsätt grädden och senapen. Häll i pastan och blanda ordentligt. Smaka av och krydda eventuellt mera.

    Häll upp pastan i djupa tallrikar eller skålar. Pudra gärna över lite extra grovmalen svartpeppar som på bilden. Servera gärna en blandad god sallad till pastarätten. Smaklig måltid!

    ViktVäktarna

    • WW Points: 5 points per portion med 4% grädde och med 7 points per portion med 10 % laktosfri grädde.
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 30/2017

    Önskar en superfin kommande vecka med denna middagsmeny. Förhoppningsvis så finner ni något som faller er i smaken. /Kram Nadja

             

             

    Måndag: Crepes med champinjoner, bacon och ost

    Tisdag: Chorizo i paprika- och chilisås

    Onsdag: Persiljebiff med potatis och gräddsås

    Torsdag: Tikka Masala kycklinggryta

    Fredag: Fläskfiléwok med stekta nudlar

    Lördag: Grönsakslasagne med keso

    Söndag: Hoki med citron, bacon och vitvinssky

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 29/2017

    Här vår middagsmeny för nästa vecka. Den delar jag med mig för att kunna underlätta din vardag eller kanske ge dig lite inspiration när du inte vet vad du ska ha till middag. Hoppas du finner något som du vill testa. / Kram Nadja

                     

              

    Måndag: Köttfärsenchiladas

    Tisdag: Kyckling i kryddig tomatsås (Crock-Pot)

    Onsdag: Örtgratinerad korv 

    Torsdag: Ost- och tomatpaj (vegetariskt)

    Fredag: Biffröra med tacosmak och bakad potatis

    Lördag: Auberginemoussaka

    Söndag: Halstrad Hoki med frisk basilikasås

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 28/2017

    Ibland är det svårt med att komma på vad man ska till middag. Det blir till slut att man lagar samma sak om och om igen. En lösning är ju att kika på mina middagsmenyer som finns här på bloggen, det finns över 340 stycken just nu, och få inspiration att prova något nytt. Jag tror inte du kommer att ångra dig. Varför inte börja testa något nytt från denna meny? /Kram Nadja

              

             

    Måndag: Köttfärsrullader med timjan i tomatsås

    Tisdag: Kassler med sweet chiligrönsaker

    Onsdag: Macaroni and cheese  (vegetariskt)

    Torsdag: Fiskgratäng med spenat och pinjenötter

    Fredag: Kycklinglasagne

    Lördag: Lövbiffswok med Teriyaki Ginger & Sesami

    Söndag: Bifteki med vitlöksyoghurt (perfekt att grilla)

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 27/2017

    Det kalla vädret fortsätter och ingen sommarvärme i sikte, utan tyvärr bara regn och blåst. Hoppas ni har det bättre. Veckans middagsmeny kommer här och vad tror ni? Finns det något ni vill testa? Jag rekommenderar starkt Krämig Chicken Korma om ni gillar indiskt. Den är riktigt, riktigt god. Och fiskgratängen är också riktigt god, den måste ni också testa…och Salsaburgaren är inte fy skam, kan med fördel grillas, så testa den också. / Kram Nadja

    PS! Ni vet väl att om ni klickar på bilden eller på middagens namn så kommer ni direkt till receptet? Prova så får ni se.

              

              

    Måndag: Krämig Chicken Korma

    Tisdag: Vitkålsgratäng med kallskuret (ev. vegetariskt)

    Onsdag: Örtkotlett med couscous och grönsakswok

    Torsdag: Mexikansk soppa med chorizo

    Fredag: Fisk- och paprikagratäng med ajvar

    Lördag: Crunchy Salsa Burger

    Söndag: Pastawok med vitlökskyckling

     

     
  • 11 och mer points,  Fisk och skaldjur,  Pasta,  WW Points,  WW Points 2025

    Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    Denna rätt var verkligen snabblagad, typ 20 minuter, så den är perfekt till vardags då det är ont om tid. Pastasåsen mycket god med mild citronsmak, kan mycket väl tänka mig att den även passar till skaldjur eller kyckling. Prova så får ni se.

    Till fyra portioner behöver man:

    • 200 g sockerärtor
    • 250 g okokt tagliatelle
    • 200 g Philadelphia Naturell Light 12 %
    • 2 msk mellanmjölk (laktosfri)
    • saften av 1/2 citron
    • 125 g tunt skivad kallrökt lax
    • nymald svartpeppar
    • ev lite salt för att förhöja smaken

    Gör så här:

    1. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska ha mjuknat lite men fortfarande vara spänstiga.
    2. Koka även pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    3. Blanda Philadelphia-osten med mjölken och citronsaften i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning – det ska inte koka utan bara smälta samman.
    4. Blanda den nykokta pastan med såsen.
    5. Lägg i den rökta laxen och sockerärtorna och smaka av med nymald peppar och eventuellt lite salt. Servera genast.

    Viktväktarna

    • WW Points: 11 points per portion
    • WW Points (programmet från 2025): 8 points per portion
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 26/2017

    Då är midsommar förbi och många påbörjar nu sin semester. Själv har jag några veckor kvar att jobba. Jag vill passa på och önska er alla en superfin sommar, hoppas ni njuter till 100 %. Här kommer inläggen att fortsätta komma regelbundet, 1-2 ggr i veckan, så titta in om ni har lust. Kram Nadja

             

              

    Måndag: Örtiga färsbiffar med gräddsås (och färsk potatis)

    Tisdag: Pastagratäng

    Onsdag: Ugnstekt falukorvspytt

    Torsdag: Nachotallrik (ev vegetariskt)

    Fredag: Kycklingsouvlaki med grillad paprikasallad

    Lördag: Kalkonpizza med purjolök och paprika

    Söndag: Lax med grapefrukt- och ingefärsglaserad bönsallad

     
  • 0-5 Points,  Köttfärs,  WW Points

    Ostbiffar med paprika- eller purjolöksströssel

    Piffa upp dina färsbiffar med lite ost, paprika- och/eller purjolöksströssel. Dessa färsbiffar är saftiga och förblir det fast man lägger in biffarna i ugnen en kort stund för att osten ska smälta. Det är lite pyssel runt omkring dem, men är väldigt goda så det är värt det. En perfekt bjudrätt när du ska ha gäster!

    TIPS! Dessa kan man även göra på grillen. När man vänder biffarna för att grilla dem på andra sidan kan man lägga ostskivan på så att den smälter.

    Ostbiffar med paprika- eller purjolöksströssel

    Du behöver detta till cirka 14 stycken färsbiffar, cirka 6 personer:

    800 g nötfärs 10%, 1/2 dl ströbröd, 2 dl mellanmjölk, 2 kokta och mosade potatisar, 1 kokt och mosad morot, 3 tsk salt, 1 tsk grovkrossad svartpeppar, 2 krm vitlökspulver, 2 krm paprikapulver, 2 gula rivna lökar, 2 ägg, 1 rejäl ostskiva av valfri sort till varje biff (ca 14 st totalt) (17%) , 2 – 3 paprikor (gärna i blandade färger), 1 purjolök (den gröna delen)

    Gör så här:

    Börja med att koka potatisen och moroten. Blanda ströbröd med mjölk. Ställ åt sidan att svälla i 5-10 minuter. Rör ner först saltet och sedan de övriga ingredienserna i färsen. Späd sist med ströbrödsblandningen. Forma till rätt så stora biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna.

    Ostbiff med paprikaströssel

    Lägg en ostskiva på varje nystekt biff och strö över fint hackad paprika eller purjolök. Lägg biffarna på en plåt eller ugnsäkert fat och låt osten smälta i ugn (225 grader) i endast några minuter.

    Ostbiff med purjolöksströssel

    Servera biffarna på en salladsbädd som på bilden eller med kokt potatis eller ris. Vad du än väljer så låt biffarna vara i centrum och det andra få bli tillbehör. Smaklig måltid!

    ViktVäktarna

    • WW Points: Totalt har receptet 69 points, detta ger 5 points per biff vid 14 stycken.