Veckans middagstips nr 16/2014

 

Ledsen att denna veckas middagstips är försenad men det har varit så mycket omkring mig att jag inte hunnit innan. Ibland tror jag inte ens att alla dygnets timmar skulle räcka till. Det som har varit en riktig tidstjuv denna gång var en tårta jag gjorde åt min son.  Den strulade och det gick fel från start. Bottnarna blev övergräddade och riktigt torra, chokladtryffeln för stel så att det inte gick att lägga den på tårtan, bytte det mot en chokladfluff som inte heller blev riktigt bra och så det köpta vita marsipanlocket som också var alldeles torr och smulade på kanterna….ja så var det så gott som hela tiden. En tårta som man gör typ på någon timme tog en hel dag. Ibland ska man bara inte baka för det går helt enkelt inte. Det händer lite då och då för mig och jag vet precis när den dagen infaller, för då kan det allra enklaste sak som man har gjort miljon gånger gå åt skogen just denna gång. Har ni också sådana dagar? Vad gör ni då? Slänger ni allt eller försöker ni fixa till det? Jag har slängt många gånger men nu hade jag inte ingredienser till en tårta till, så jag var bara tvungen att göra det bästa av det hela. Tårtan är i alla fall ätbar och smakar gott men inget jag kommer lägga ut här på bloggen. Nog om den.

Kika in under nästa vecka för då tror jag minsann att vi har en ny tävling på gång, det blir även lite recept och så får ni se hur kul jag hade det på ett bloggevent jag var på igår. Kram på er och ha en bra vecka! / Nadja

Kycklingcurrygryta

     Köttfärspaj med franska smaker     Sesamhoki    

     Fyllda pastakuddar med tomatsås     Thai Beef Ginger & Lemon wok     Panerad schnitzel

Måndag: Kycklingcurrygryta (propoints)

Tisdag: Köttfärspaj med franska smaker (propoints)

Onsdag: Sesamhoki i mild citronsås (propoints)

Torsdag: Falukorv med pepparrotssås

Fredag: Fyllda pastakuddar i tomatsås (vegetariskt)

Lördag: Thai Beef Ginger & lemongrasswok

Söndag: Panerad Schnitzel

Veckans söta: Rabarberpaj med kokostäcke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.