Vegetariskt,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Falafel i tunnbrödrulle

Här kommer ett tips på en mycket snabblagad rätt som passar när det är bråttom. Fyll en tunnbrödrulle med frasiga Falafelbitar, grönsaker som du vill ha, sallad och kanske någon vitlökssås gjord på lättyoghurt ( 1 msk = 0 sp), tacosalsa (1 msk = 0 sp) eller annat tomatsås. Falafeln som jag använde mig av är från Ica Ett Gott Liv och de var faktiskt riktigt goda.  De är inte så starka i smaken och jag kan mycket väl tänka mig att de mindre barnen också uppskattar dem. De är ett bra alternativ när man vill äta vegetariskt.

Falafel i tunnbröd

Till 2 portioner:

200 gram Falafel (Ica Gott Liv), 2 tunnbröd Sarek, sallad, tomat, 2 msk tacosalsa, ev vitlökssås gjord på lättyoghurt (lättyoghurt m pressad vitlök), lite majskorn, gurka, purjolök

Gör så här:

Fräs Falafeln enligt förpackningens anvisningar. Fyll så länge tunnbröden med de grönsaker du önskar. Gör eventuellt en vitlökssås på lätt naturell yoghurt med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg 6 falafelbitar per tunnbröd och stäng den med hjälp av en servett.

ICA Falafel 200 g 291749 7318690111511 Vivera 61347

Hela paketet är 13 smartpoints

Viktväktarna:

  • WW Flex: 6 smartpoints för 6 bitar falafel och 4 smartpoints för tunnbröd Sarek. Lägg till smartpoints för eventuell sås (2 msk salsa är 0 sp).
  • Smartpoints: 6 smartpoints för 6 bitar falafel och 4 smartpoints för tunnbröd Sarek. Lägg till smartpoints för eventuell sås.
  • Propoints: 10 propoints för 6 bitar falafel och 1 tunnbröd Sarek. Lägg till propoints för eventuell sås som måste räknas.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.