Goda Pastastubbar

För en tid sedan så kontaktade Tommy mig från Toja Import och jag blev tillfrågad om jag kunde bidra med ett recept där jag hade använt Jamie Olivers produkter. Han kommer nämligen trycka upp en folder och där kommer även några recept finnas med. Ni som har följt min blogg har läst när jag har testat dessa produkter och jag hoppas att ni har hittat dem i era affärer. Några produkter jag rekommenderar är bland annat hans krydda Timjan, Havsalt och Citronzest, jag köpte nyligen min andra burk, helt perfekt till bland annat fisk. En annan produkt som jag rekommenderar är hans pastasåser, de är goda och de räddar din middag snabbt. Här har jag använt hans pastasås till att göra goda stubbar som passar nog alla i smaken, från barn till vuxen. Jag har gjort det enkelt just i detta syfte men du kan lätt komplettera rätten med andra godingar så som rostad zucchini, aubergine eller champinjoner. Bara din fantasi sätter gränser…

Detta behöver du till  4-5 portioner:

12 lasagneplattor, 150 g valfri skivad ost 17 % (gärna lite med smak) + 50 g riven till garnering, 180 g rökt skivad skinka, 1 burk Jamie Olivers Tomat- och basilika pastasås, 1 liten vitlöksklyfta, oregano

Béchamelsås: 50 g smör, 2 1/2 msk vetemjöl, 5 dl mellanmjölk, 1/2 tsk salt, lite svartpeppar, 2 krm riven muskotnöt (kan uteslutas)

Gör så här:

Börja med att lägga pastaplattorna i en stor kastrull med kokande vatten (saltad). Koka i cirka 5 minuter så att de mjuknar och blir hanterbara. Ta ut dem och låt dem droppa av. Gör nu Béchamelsåsen: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och fräs i cirka 2 minuter under omrörning. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme i cirka 5 minuter tills den tjocknar lite. Passa den noga och vispa runt så gott som hela tiden så att den inte bränns vid. Smaka av med salt, peppar och ev muskot. Sätt ugnen på 225 grader. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller i 4 portionsformar.

Lägg en pastaplatta på en skärbräda, lägg skinkskivor så att de täcker plattan (cirka 3 stycken), hyvla cirka 2 ostskivor och lägg dem över skinkan, pudra på lite torkad oregano. Rulla ihop från kortsidan. Dela rullarna i mitten och ställ dem med skarven neråt i formen. Gärna tätt ihop så att de inte öppnas. Upprepa så tills alla pastaplattor är slut.

Häll sedan på resten av béchamelsåsen över stubbarna. Häll ut Jamie Olivers pastasås i en skål och pressa i en liten vitlöksklyfta för att få den där extra lilla touchen (kan naturligtvis uteslutas). Häll nu tomatsåsen över stubbarna och även lite bredvid. Strö över den rivna osten och gratinera sedan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna med en god blandad sallad till. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: en stubbe är 7 smartpoints.

Propoints: en stubbe är 3 propoints.

instagram@Nadjaskitchen

3 thoughts on “Goda Pastastubbar

  1. Hej, Följer din blogg. Hade tänkt göra pasta idag och hade funderingar på canneloni och så hittar jag ett recept på din blogg. Blir perfekt. Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *