Kött, Marinader, WW Flex Smartpoints, WW SmartPoints

Marinerade medaljonger med ugnstekt potatis

Jag fann fläskytterfilé till ett bra pris i affären och tänkte att det skulle bli gott att marinera och smörsteka det. Och visst blev det så.

Jag mixade ihop en marinad, skar köttet i cirka 2 cm tjocka bitar och la dem i marinaden och lät det stå och dra i cirka 1 1/2 timme medan jag tittade på en film (det var Taken och den rekommenderas). Här kommer marinaden:

Marinad: 1 dl matolja, 1 – 1 1/2 tsk salt, 1 msk grovmalen svartpeppar, 2 msk hickory grillolja, 3-4 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda ihop marinaden. Finputsa eventuellt köttet och skär det sedan i bitar och lägg det i marinaden. Blanda ordentligt. Låt köttet stå och dra i minst en timme. Därefter smörstek bitarna i en stekpanna.

Jag serverade medaljongerna tillsammans med ugnsstekt potatis, champinjonsås och en sallad bestående av tomat, gurka, lök och fetaost. Mums vad gott det blev. Något till middagen ikväll kanske?

Viktväktarna

 • WW Flex: Fläskytterfilé är 1 smartpoints för 100 gram, 1 msk smör till stekningen är 6 smartpoints (dela det på 4) och potatisen är 4 smartpoints för 2, men lägg till smartpoints för fettet du använder om du ugnssteker den, totalt 8 sp. Marinaden blir 7 sp per portion (vid 4 portioner) om du skivar upp köttet innan du marinerar den. Däremot behöver du inte räkna marinaden om du marinerar filébiten hel.
 • Smartpoints: Fläskytterfilé är 2 smartpoints för 100 gram, 1 msk smör till stekningen är 6 smartpoints (dela det på 4) och potatisen är 4 smartpoints för 2, men lägg till smartpoints för fettet du använder om du ugnssteker den. Marinaden blir 7 sp per portion (vid 4 portioner) om du skivar upp köttet innan du marinerar den. Däremot behöver du inte räkna marinaden om du marinerar filébiten hel.

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 • Fridas kök

  2010/03/26

  Jag har fläskytterfilé liggandes i frysen, men har inte kommit på vad jag ska göra med den. Tycker det köttet är lite svårt, det är ju inte lika saftigt som andra grisdelar. Men att lägga i marinad är ju smart, verkar vara en god marinad också. Ser att det är hickory i, blir det en väldigt rökig smak eller väger oljan och vitlökarna upp det?
  Trevlig helg!

 • Nadja

  2010/03/26

  Svar till Frida: oljan och vitlöken väger upp den rökiga smaken. Du kan även utesluta hickoryoljan helt om du vill.

 • Jessica

  2010/03/27

  Ser så gott ut och med champinjonsås till, mums.

  Ha en bra helg!

 • Karin

  2010/03/28

  Hej!
  Just nu har jag två härliga tävlingar i min blogg, du kan vinna en muffinsform och en bakbok fylld med mumsiga recept!
  All info finns till höger i min blogg under rubriken ”Mina tävlingar”

  http://www.bagerskan.se

  Lycka till, kram Karin

 • Vad gott! Passar ju perfekt som söndagsmiddag! Erkänner dock att det blev hämtmat från Thai Taste ikväll… 😉

 • Helena Ljunggren

  2010/03/29

  Så himla gott, köttet ser vansinnigt smarrigt ut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.