Ägg, Frukost/Brunch, Viktväktarna Smartpointsrecept

Skink, ost och tomatomelett

Gott som tusan är äggröror, omelett  eller bara ett vanligt kokt ägg på mackan. Oftast blir det en äggfrukost till helgen då jag slår ihop frukosten och lunchen till ett. Detta är en riktigt supergod omelett som du bara steker på en sida för att få den lite krämig inuti. Fyllningen stekte jag i en liten panna vid sidan om för att få knaprigheten på skinkan, men det behövs egentligen inte. Glöm inte servera sallad och grönt till.

Omelett med skinka, tomat, ost och ruccola -smartpoints- viktväktarna- lunch -middag

Till en omelett behöver du:

Omelett: 2 ägg, 1 msk mellanmjölk (vatten går bra), lite salt och vitpeppar, 1 tsk matolja till stekning

Fyllning: 2 skivor skinka, 1 msk riven ost 17 %, 1 körsbärstomat, lite ruccolablad

Gör så här:

Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans, salta och peppra. Skär skinkan och riv osten. Ta bort kärnhuset från körsbärstomaten och tärna den också. Värm två stekpannor, en större och en lite mindre. Häll matoljan i den större pannan som du ska steka omeletten i.

Omelett med skinka, tomat, ost och ruccola -smartpoints- viktväktarna- lunch -middag

Börja med att steka skinkan tillsammans med tomaten i en liten panna. Häll sedan äggsmeten i den större. När äggsmeten precis har stelnat så lägger du skink- och tomatfräset över halva omeletten. Lägg även den rivna osten och några ruccolablad. Stäng omeletten genom att lägga över den sidan som är utan fyllning. Servera genast tillsammans med grönt. Smaklig måltid.

Viktväktarna

  • Smartpoints: en omelett är 6 smartpoints enligt receptet
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera