Tomatsoppa med ost och tortellini

Regnet bara öser ner idag och vad passar då bättre än med en god värmande soppa? Denna soppa är helt vegetarisk om du väljer en tortellini med vegetarisk fyllning, till exempel ricotta och spenat. Detta är en mycket behaglig soppa där purjolöken och paprikan bryter mildheten. Servera gärna en god brödbit till soppan, som förslag ta gärna detta Medelhavsbröd.

Detta behöver du till 4 portioner:

250 g färsk tortellini (t.ex. kyckling & bacon eller ricotta & spenat), 5 dl grönsaksbuljong, 100 g philadelphiaost salladslök/svartpeppar, 5 dl Kelda tomatsoppa, 1/2 dl strimlad purjolök eller salladslök, 1/2 röd paprika, svartpeppar

Gör så här:

Koka upp grönsaksbuljongen (1 tärning + 5 dl vatten). Koka tortellinin i buljongen enligt förpackningens anvisningar. Under tiden så rör du ut philadelphiaosten i en del av tomatsoppan. Häll sedan i all tomatsoppa och blanda. Häll sedan ner allt i buljongen när pastan är klar. Strö i löken och paprikan (spara gärna lite till dekoration) och låt koka upp utan att tortellinin går sönder. Servera gärna en sallad till soppan. Smaklig måltid!

Viktväktarna:

  • Smartpoints: 7 smartpoints per portion
  • Propoints: 8 propoints per portion

7 thoughts on “Tomatsoppa med ost och tortellini

  1. Jag brukar också göra en liknande tomatsoppa med tortellini och det är ju så himla gott! Soppa är klart underskattat 🙂

  2. Vad god den såg ut..
    Åker in i min prova på pärm..Är så dålig på göra soppa men detta måste jag pröva. Tack för tipset.
    Trevlig helg!

  3. Vilken GOD och lättlagad soppa!!!!!
    Blev lagom mätt så jag orkade gymma 2 timmar efter middagen. Sparar receptet, perfekt när man har bråttom. Sambon, som är skeptisk mot grönsaker, gillade soppan mycket. Vi var två som åt middag så det blev över till lunch i helgen.
    Tack för ett lätt och bra recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *