Vårlig couscoussallad

Här kommer tips på en jättegod sallad som du gör på ett nafs! Den passar både till grillat eller till kallskuret, välj själv.  Att tillaga denna måltid tog inte lång tid alls. Medan köttet stektes, så gjorde jag salladen och sedan var det bara att äta och njuta av det.

Eftersom det var bara maken och jag som skulle äta blev det tillagat för två portioner:

1 dl okokt couscous, salt, peppar, 1 tsk olja, 4 mindre tomater, 1/2 gurka, 1 salladslök, zest från 1/2 citron, 40 g fetaost/salladsost (25%)

Gör så här:

Påbörja stekningen av eventuellt kött som ska serveras till salladen. Koka upp vatten till couscousen, använd vattenkokaren så går det fortast. Häll couscousen i en skål och salta lite. Lägg i även en tesked olja och häll på det varma vattnet enligt förpackningens anvisningar. Låt det dra i fem minuter. Tärna tomaterna fint och lägg det i en stor skål. Gör likadant med gurkan och salladslöken. Blanda och eventuellt salta och peppra lite efter smak. Riv zest från en halv citron och blanda ner det i salladen. Blanda nu i couscousen (när den har sugit upp all vatten). Tärna fetaosten och strö över den.

Servera salladen tillsammans med eventuellt grillat eller stekt kött. Här serveras det med fläskytterfilé som pepprats och saltats med vitlök.

 Viktväktarna

Smartpoints: en portion av denna sallad är 7 smartpoints och lägg sedan till points för eventuellt kött.

Propoints: en portion av denna sallad är 6 propoints och lägg sedan till points för eventuellt kött.

10 thoughts on “Vårlig couscoussallad

  1. Dina recept får mig alltid att bli hungrig, allt verkar gott! Och fina foton på maten.

    Jag gillar couscous och bulgur men tyckte det var smaklöst i början. Nu kokar jag alltid upp grönsaksbuljong med vattnet och häller över couscousen alt. kokar bulguren i buljong. Mycket godare än bara med vatten! Jag tycker inte det blir samma sak att krydda efteråt, föredrar att smaksätta med buljong.

  2. Tack Linda, att du blir hungrig när du är här och kikar på bloggen är en superfin komplimang. Att använda grönsaksbuljong till couscousen/bulguren är toppenbra och vill man ha lite starkare smak så brukar jag lägga i lite sambal oelek också – himlans gott med lite sting.

  3. Vad gott! Och att du slänger ihop det bara sådär 🙂 Själv åt jag macka till lunch. Fy skäms 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *