• Middagsmenyer

    Middagsmeny 46/2018

    Då var det dags för ytterligare en meny. Korv är en rätt så dyr vara för oss ViktVäktare, i alla fall smartpoints-mässigt. Men man kan välja korv med lägre fetthalt eller byta ut den vanliga korven mot kycklingkorv för att få ner värdet på smartpoints (ViktVäktarnas räknesätt). Men lite då och då så blir ändå den vanliga hederliga korven serverad på vårt bord och då ser jag till att ha points över till det. Detta är enkelt att göra med tanke på WW Flex har så många livsmedel som har nollpointsvärde. Planera en pointsfattig lunch så som en äggröra med grönsaker eller en sallad med kycklingfilé eller fisk.  Så länge man planerar lite i förväg så gör WW Flex det lätt och enkelt för dig. Därför vill jag rekommendera Korvstroganoffen med Tex Mex smak, den är lite annorlunda mot den klassiska stroganoffen vi är vana vi men god. Så tillaga stroganoffen och njut. Annars kan jag även tipsa om Cashewfisken i mild apelsinsås, den är också jättegod och så har vi även Chicken a la King förstås. Kort sagt, mycket gott att äta denna vecka med. Må så gott! Nadja

    Måndag: Korvstroganoff med Tex Mex smak

     

    Tisdag: Phad Thai med kyckling

    Onsdag: Cashewfisk i mild apelsinsås

    Torsdag: Spagetti med god tomatsås (Vegetariskt eller med kassler)

    Fredag: Lasagne al forno

    Lördag: Chicken a la King

    Söndag: Vinkokt kalvhögrev med pepparrotssky (Crock-Pot)

     
  • 6-10 Points,  Asiatiskt,  Kött,  WW Points,  WW Points 2025

    Yakiniku

    Mmm, detta var gott. Yakiniku är en japansk rätt där mycket tunt skivat kött wokas tillsammans med grönsaker i en sås av ingefära, socker, vitlök, sesamolja och soja. Denna variant är gjord på lövbiff för att det ska vara så lätt- och snabblagad som möjligt. Serveras med jasminris till och en massa grönt vid sidan om förstås. PS! Srirachamajonäs/sås är supergott till men kostar extra points.

    Yakiniku

    Portioner: 4

    Ingredienser:  

    600 gram lövbiff

    2 morötter

    ½-1 bit röd paprika

    5-10 cm bit purjolök

    ½ msk sesamolja

    ½ msk rapsolja

    2 msk sesamfrön

    2 vitlöksklyftor

    2 msk riven ingefära

    ½ dl japansk soja

    1 sockerbit

    2 dl okokt jasminris

    Gör så här:

    Blanda finhackad vitlök med riven ingefära, soja och socker. Ställ det åt sidan medan du skär morötterna och paprikan i tunna stavar. Strimla även lövbiffen och purjolöken. Sätt riset på kokning enligt förpackningens anvisningar.

    Börja med att fräsa morötterna och paprikan i olja (sesam+raps eller endast sesam om så önskas) i en stekpanna ett par minuter. Tillsätt köttet och bryn ytterligare i ett par minuter. Häll över såsen och låt det puttra ihop någon minut tills köttet är genomstekt. Fördela riset och köttet över 4 tallrikar. Strö över strimlad purjolök och sesamfrö på köttet. Ha gärna en grönsallad till vid sidan om. Smaklig måltid!

    ViktVäktarna

    • WW Points (kostprogrammet från 2025): 7 points per portion
    • WW Points: 10 points per portion
     
  • 0-5 Points,  Godis,  Jul,  WW Points

    Mars- & Marshmallowscrispies

    Jag har sett att vissa redan har börjat med julbaket. Inte här hemma hos oss för då skulle jag bara äta upp det. Här kommer dock ett recept på julgodis som jag gjorde för några år sedan. Detta är snabblagat som sjutton, hur enkelt som helst att göra och dom passar egentligen året om.

     

     

    Till 30 stycken behöver du:

    1 mars chokladbit (51 g), 50 g grovhackad mörk choklad, 50 g smör, 1 msk sirap, 6 dl puffat osötat ris (eller rice crispies), 50 g minimarshmallows, 30 stycken små brödsformar

    Gör så här.

    Lägg mars chokladen med hackad choklad, smör och sirap i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. När blandningen har smält, ta av kastrullen från spisen och blanda i puffat ris tills de är helt täckta av chokladblandningen. Vänd försiktigt ner marshmallows. Skeda upp i små pappersformar och låt stelna i kylen.

    Viktväktarna

    • WW Points: hela satsen är 75 points, vid 30 stycken får varje bit 3 points.

     

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 45/2018

    Usch, i skrivande stund så viner det i knutarna och det regnar galet mycket. Sådant väder kräver mat som värmer i själen. Jag hoppas denna middagsmeny kommer att återspegla det. Vi börjar med en krämig Italiensk tomatsoppa med frikadeller och snäckpasta, lite dyr i smartpoints för oss ViktVäktare men ack så god. Gör den gärna den dagen du har lite mer tid för matlagning. Sedan vill jag även rekommendera Kasslern med stuvade morötter, också den himla god i all sin enkelhet. Önskar er en superfin vecka trots dåligt väder. /Nadja

    Måndag: Krämig Italiensk tomatsoppa med frikadeller och snäckpasta

    Tisdag: Sötsur citron- och honungskyckling

    Onsdag: Chili sin carne (vegetariskt/veganskt)

    Torsdag: Kassler med stuvade morötter

    Fredag: Kycklingenchiladas

    Lördag: Ugnsbakad fisk med baconströssel

    Söndag: Svampgratinerad färsbiff 

     
  • Förrätt,  Goda tillbehör,  Vegetariskt

    Gratinerade Nachochips

    Blir du sugen på lite snacks under fredag- eller lördagskvällen? Då kan dessa Gratinerade Nachochipsen komma väl till hands. De är mycket enkla att göra. Använd gärna detta recept som en grund och lägg på de ingredienser du själv önskar. Man kan lägga på hackad skinka, kalkon, kyckling, jalapeno, paprika, lök…ja allt vad du själv önskar. Varma nachochips är så gott!

    Till 1 sats behöver man:

    8 st tortillachips (1 dl), 4 msk tacosås (välj själv styrka), 4 msk riven ost 12%

    Gör så här:

    Lägg chipsen på en bakpappersklädd plåt. Fördela tacosås och riven ost på chipsen. Gratinera i 225 graders ugn i cirka 5-8 minuter.

    ViktVäktarna:

    • WW Flex Smartpoints: denna sats är 4 smartpoints, dela det på 2 personer eller 1 person.
     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 44/2018

    Sista dagarna i oktober är här och det märks. Jag tycker att de ljusa dagarna blir allt kortare. Nu är det redan mörkt när man går till jobbet och när man ska hem. Jag har börjat tända lite ljus och gjort det mysigt hemma, investerat i många batteridrivna ljus med timer. När jag kommer hem från jobbet så är de redan på och det känns mysigt att få komma hem. Här kommer nästa veckas middagsmeny. Jag tipsar er att prova Potatislådan med fetaost och svamp, den är riktigt god och om du vill ha kött till kan man ta lite kycklingfilé (nollpoints). Även bloggens storfavorit Ugnsbakad lax med philadelphia är med denna vecka. Klicka på bilderna/rättens namn så kommer ni direkt till recepten. Må så gott / Hälsningar Nadja

    Måndag: Potatislåda med fetaost och svamp (vegetariskt)

    Tisdag: Kyckling med ajvar relishsås

    Onsdag: Pasta med räkor och chili

    Torsdag: Savoykålswok med het nötfärs och sojasås

    Fredag: Kalkonpizza med purjo och paprika

    Lördag: Ugnsbakad lax med philadelphia

     

    Söndag: Fläskfilé i gräddig sås med tagliatelle

     
  • 0-5 Points,  Bullar/Vetebröd,  WW Points

    Vetelängd med kanelfyllning

    Då inlägget om de klassiska kanelbullarna blev så populärt så kommer här ett recept Vetelängder med kanelfyllning. Jag vet inte hur många gånger jag har bakat bullar men att göra en klippt vetelängd händer inte så ofta. Och varför det undrar jag då det går så mycket fortare än att göra en massa bullar. Följ bara anvisningarna i receptet så kommer även du fixa det galant. För oss ViktVäktare så blir en bit av denna kanellängd mycket billigare i points än vad en bulle är, bra va!

    Till fyra längder behöver du:

    Vetedeg: 50 g jäst för söta degar, 150 g smör, 5 dl mellanmjölk, 1 ägg, 1 1/2 dl socker, 1/2 tsk salt, 1 tsk kardemumma, 13 dl vetemjöl

    Kanelfyllning: 100 g rumsvarmt smör, 1/2 dl socker, 3 tsk mald kanel

    Garnering: 1 litet ägg, pärlsocker och ev flagad mandel (har inte räknat med det i points uträkningen)

    Gör så här:

    Smält smöret och värm det tillsammans med mjölken till fingervarmt. Fördela jästen i vätskan och rör sedan ner ägget, socker, salt, kardemumma (kan uteslutas) och vetemjöl. Arbeta degen ordentligt, helst flera minuter med maskin, och låt den jäsa till dubbel storlek.

    Dela degen i fyra delar, kavla ut till rektanglar och lägg på fyllning. Rulla ihop till längder och lägg dem på plåt. Klipp upp flikar och lägg dem korsvis så att det ser ut som en fläta. Klipp rätt så djupt så blir det finare. Låt längderna jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.

    Pensla längderna med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker och eventuellt lite flagad mandel. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. Låt längderna få vacker gyllenbrun färg.

    Perfekt till söndagsfikat om jag får säga det. Helst skulle jag vilja sitta i en liten stuga någonstans, titta ut genom fönstret medan man fikar och ha en sprakande brasa värmandes bakom ryggen. Mysigt eller hur?

    TIPS! Ett tips är att byta ut den flagade mandel mot hackad pistage istället.

    ViktVäktarna

    • WW Points: Totalt har receptet 224 points med smör och 201 med margarin 80 %. En längd har 56 points respektive 50 points. Dela det med antalet skivor man skär upp.

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 43/2018

    Då var det dags för en ny meny. Det känns som om jag precis gjorde en, men veckan går så fort. Denna vecka så blir det bland annat den berömda Köttfärslasagnen med keso, jättegod. Det blir även en god lätt köttgryta som ni kan göra på söndagen. Gör gärna lite extra och ha till matlåda nästa dag. Annars tipsar jag även om kasslern med spenat och ostpasta, en enkel vardagsrätt när man vill att det ska gå lite fortare. Ha en riktigt fin vecka allesammans. /Nadja

    Måndag: Bräckt kassler med spenat- och ostpasta

    Tisdag: Kesopaj med grönsaker (vegetariskt)

    Onsdag: Torsk med nudelwok

    Torsdag: Kycklingköttbullar med tomatsås

    Fredag: Örtkotlett med couscous och wokgrönsaker

    Lördag: Köttfärslasagne med keso

    Söndag: Lätta köttgrytan

     
  • Middagsmenyer

    Middagsmeny 42/2018

    Vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna! Naturen sprakar av härliga färger och det är skönt ute. Därför kommer jag vara lite kort och lägga snabbt ut nästa veckas meny (som innehåller sååå mycket gott). Jag vill ut och promenera och passa på och njuta av det härliga vädret. Ha en riktigt skön söndag! /Nadja

    Måndag: Pasta Carbonara Leggera 

    Tisdag: Indiskt kikärtgryta med halloumi (vegetariskt)

    Onsdag: Kycklinggryta med bacon

    Torsdag: Krämig tagliatelle med rökt lax och citron

    Fredag: Smoky BBQ Chicken Tortilla 

    Lördag: Fläskfilé Provencale

    Söndag: Ost- och paprikabiffar

     
  • Nadja tipsar

    6 goda frukostar

    Att äta frukost är viktigt. Jag vill till exempel inte äta frukost på en gång när jag vaknar, men efter en timme eller två så vill jag ha något lätt. Just nu är jag insnöad och på att äta Kesobröd med kokt ägg till på vardagarna. Men på helgerna vill jag gärna festa till det och kan då äta gröt, plättar eller något god omelett. Här kommer tips på 6 olika frukostar som du kan variera emellan. Vilken är din favoritfrukost?

    1: Kesobröd med kokt ägg (valfritt pålägg, 4 smartpoints (3 sp för brödet + 1 sp för pålägg)

    2. Havrepannkakor, 3 smartpoints

    3. Skink, ost och tomatomelett, 2 smartpoints

    4. Rågsmörgås, 6 smartpoints

    5. Havregrynsgröt med äpple och kanel, 4-6 smartpoints

    6. Kesoplättar, 5 smartpoints