Kyckling/Fågel, Viktväktarna Smartpointsrecept

Chicken à la King

Detta är en mycket snabb och lättlagad rätt som passar både till vardags och vid bjudningar. Om du använder dig av färdiggrillad kyckling så går det lite snabbare men det blir magrare med kycklingfiléer. Jag har haft med paprika och gröna ärter i denna rätt men lägg gärna till lite tärnad morot också så blir den ännu mera färggrannare.

Det här behöver du till 4 portioner:

1 liten färdiggrillad kyckling (utan skinn) eller 4 kycklingfiléer, 200 g champinjoner, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 msk rapsolja, 1 msk vetemjöl,  1/2 msk kycklingfond + 2 dl vatten, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%, 1 msk tomatpuré, soja, salt, peppar, 2 dl gröna ärter

Gör så här:

Befria kycklingen från skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och lök i rapsoljan tills löken är mjuk och glansig. Om du använder dig av kycklingfilé så fräser du den tillsammans med svampen och löken. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med någon minut. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och matlagningsgrädde. Låt koka upp under omrörning i några minuter. Smaka av med tomatpuré, soja, salt och peppar. Tillsätt till sist kycklingen och ärter. Låt allt bli genomvarmt. Servera gärna kokt ris till.

Viktväktarna

Smartpoints: 10 smartpoints/portion (8 sp om du använder kycklingfilé). Riset är inte inräknat då den inte finns med i receptet

Propoints: denna rätt är 10 propoints (8 pp om du byter ut den färdiggrillade kycklingen mot 4 filéer). Glöm inte att lägga till propoints för riset.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Matpolisen

    2010/09/17

    Fin uppläggning. Det ser gott ut!

  • Låter mycket mumsigt 🙂 , kyckling är alltid gott, smart med färdig grillad så går det ju fort att få ihop middagen, gjorde också kyckling idag fast med wokgrönsaker kokosmjölk och chicken thai mix,

  • Helena Ljunggren

    2010/09/18

    Jätteläcker presentation av maten. Det ser riktigt gott ut!

  • Bakmammorna

    2010/09/19

    Vilket gott recept! Det här tänker jag prova!

Kommentera