Brysselkakor

 

Tack och lov för …play.se! Jag har nu hunnit kika på både Hela Sverige bakar och Dessertmästarna medan jag varit sjuk. Visst är de duktiga! Vilka fantastiska grejer de gör på Dessertmästarna, men de är ju också proffs. Det har kliat i fingrarna att själv få baka något men det får vänta tills bacillerna är borta. Jag delar istället med mig av dessa Brysselkex som jag bakade i somras. Receptet är från boken ”Sju sorters kakor” och de är goda! Tänk på att göra små kakor, själv brukar jag alltid göra dem för stora.

Brysselkex

Till cirka 50 stycken kakor behövs du:

Deg: 4 1/2 – 5 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 200 g smör/margarin

Garnering: strösocker (1 dl) + röd färg till kakor

Gör så här:

Hacka snabbt samman ingredienserna till degen. Forma den till rullar, drygt 4 cm i diameter.

Brysselkex

Häll upp lite socker på en plåt och färga den rosa.

Brysselkex

Rulla degrullarna i sockret så att de blir jämt sockrade runtom. Lägg dem sedan kallt i kylskåp i cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

Brysselkex

Skär rullarna i skivor och lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut endast lite granna. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. De ska inte få allt för mycket färg utan fortfarande vara vita.

ViktVäktarna

  • WW Points: med 80 % margarin så 155 points och med smör 173 points. Det blir 3 points per kaka oavsett vilket matfett du använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.