Cannelloni med spenat och keso
Ibland kan det vara så gott att äta vegetariskt. Jag tror att den godaste Lasagnen jag någonsin har ätit var just vegetarisk. Om jag ändå kunde få DET receptet…suck! Den Lasagnen satte verkligen sina spår hos mig och jag minns den än idag.
Dessa Cannelloni är inte lika goda som den, men ändå så goda så att jag vill lägga ut receptet på bloggen. Med färska Lasagneplattor så blir denna rätt snabblagad och fyllningen kan du förstås variera efter tycke och smak. Här är ett förslag:
Detta behöver du till 4 portioner:
Pasta: 250 g färska lasagneplattor (ca 12 st),
Tomatsås: 500 g passerad/krossade tomater, 3 krm salt, 1 tsk basilika, 1 krm svartpeppar, 1/2-1 dl vatten, 2 msk riven ost
Fyllning: ca 400 g fryst hackad spenat, 1 tsk salt, 1 tsk oregano, 1 krm svartpeppar, 1 krm mald muskotnöt, 500 g keso
Gör så här:
Börja med fyllningen. Tina spenaten i en kastrull, låt vätskan koka in. Blanda salt, kryddor och keso. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Häll tomaterna i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm) och blanda i salt och kryddor. Lägg pastarullarna tätt bredvid varandra. Skölj ur tomatburken/tetra med vattnet och häll över rullarna. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen (225 grader) 10 – 15 minuter. Sedan är det bara att avnjuta middagen i gott sällskap. Servera Cannellonin tillsammans med en god grönsallad (t.ex. ruccola) och andra grönsaker. Om du inte vill ha en vegetarisk rätt så går det bra att servera rökt italiensk skinka eller kassler till.
6 kommentarer
carolina
såg underbart gott ut! har aldrig vågat göra canelloni hemma, det verkar så avancerat. äter det jämnt ute dock =)
mimmismat
Det här ser ju supergott ut! Nu ska jag peppa sonen så att han göra det här till fredagskvällen. Han är också väldigt svag för pasta!
Må gott/ Mimmi
Jennie/Kalasgott
Jag som är pastaoman blir knäsvag bara jag har ordet cannelloni! Ser så gott ut! Mums
Unga Morsan
Jag har gjort en lasagne med exakt likadana ingredienser, supermumsigt. 🙂
Daniel
Gud vad gott Yummmi
Ha det så bra mvh Daniel
Anna
Du, det där ser jättegott ut! Jag brukar fylla mina pastarullar med philadelphiaost och spenat, men nu tror jag nog att jag måste prova keso också 🙂