Kyckling i dragonsås med purjolök

 

Detta är en mycket god måltid, kyckling i dragonsås med purjolök. Servera gärna med kokt potatis och kokta små morötter…då blir det gött!

Kyckling i dragonsås med purjolök

Portioner: 4-5 portioner

Ingredienser:

800 g kycklingfilé

1 vitlöksklyfta, pressad

salt och peppar efter eget tycke

1 dl vitt matlagningsvin

3 1/2 dl matlagningsgrädde

2 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk)

1 msk kycklingfond

1/2 purjolök (gärna gröna delen för färgens skull)

1 msk dijonsenap

Gör så här:

  1. Skär kycklingköttet i bitar.
  2. Hetta upp 1 tsk matolja i en stor vid panna. Lägg i köttet, tillsätt vitlöken, salta och peppra och stek sakta tills kycklingen börjar få färg.
  3. Häll sedan på vinet och låt den koka upp.
  4. Tillsätt grädde, dragon och fond. Koka sakta till lagom tjock konsistens.
  5. Lägg ner purjolöken som är skuren är rätt så stora bitar. Smaksätt såsen med 1 msk dijonsenap.
  6. Smaka av med salt och peppar. Smaklig måltid!

ViktVäktarna

  • WW Points (kostprogrammet från 2025): kokt potatis är nollpointsmat i detta program
    • Med 4% matlagningsgrädde: 2 points per portion
    • Med 10 % laktosfri matlagningsgrädde: 5 points per portion
    • Med 13 % matlagningsgrädde: 7 points points per portion
  • WW Points: vid 4 portioner och med 10 % laktosfri grädde så är det 5 points/portion (4 points/portion vid 5 portioner). med 4 % grädde så är det 2 points per portion oavsett om du serverar 4 eller 5 portioner

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.